Helppous yllättää
Punajuurikranssi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg punajuuria punajuuri
200 g g salottisipulia salottisipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,5 dl dl mustaherukkahyytelöä mustaherukkahyytelö
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
0,5 dl dl basilikaa basilika
(hienonnettuna)
0,25 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri

Lisäksi

100 g g vuohenjuustoa vuohenjuusto
2 rkl rkl kapriksia kapris
1 rkl rkl sipulirouhetta sipulirouhe
0,5 ruukkua ruukku viinisuolaheinää viinisuolaheinä

Punajuurikranssi

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

55 min
(5)

Valmistus

Paahdettu punajuurikranssi on rosollin moderni versio.

  1. Kuori punajuuret ja sipulit. Viipaloi ne ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Pehmitä mustaherukkahyytelöä tarvittaessa mikrossa, sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
  3. Sekoita kasvisten joukkoon ja kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä.
  4. Kumoa seos tarjoilukulhoon tai sommittele kranssin muotoon vadille.
  5. Murustele joukkoon vuohenjuusto.
  6. Ripottele päälle kapriksia ja sipulirouhetta.
  7. Viimeistele viinisuolaheinällä.