Helppous yllättää
Lasimestarin rosolli

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 - 4 kpl kpl punajuuria punajuuri
2 - 3 porkkanaa porkkana
2 - 3 perunaa peruna
(kiinteä lajike)
1 kpl kpl sipulia sipuli
1 kpl kpl omenaa omena
2 dl dl etikkaa etikka
(väkiviinaetikkaa)
2 dl dl sokeria sokeri
4 dl dl vettä vesi
10 kpl kpl maustepippuria maustepippuri
6 kpl kpl mausteneilikkaa mausteneilikka
(kokonaisia)
2 kpl kpl laakerinlehteä laakerinlehti
1 tl tl suolaa suola

Lasimestarin rosolli

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25:00 h
(0)

Valmistus

  1. Kuori punajuuret, porkkanat ja perunat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Keitä juureksia noin 15 minuuttia, jotta ne kypsyvät. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Pese omena, poista siemenkota ja leikkaa omena siivuiksi. Laita juurekset, sipulit ja omenat päällekkäin isoon lasipurkkiin.
  3. Laita väkiviinaetikka, sokeri, vesi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes sokeri sulaa. Kaada seos kuumana lasipurkkiin. Anna jäähtyä.
  4. Anna lasimestarin rosollin maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi ennen tarjoilua.