
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 g g | fetajuustoa fetajuusto | ||
200 - 300 g g | kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti | ||
1 dl dl | oliiveja oliivi | ||
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 - 2 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (hienonnettuna) | ||
0,5 tl tl | oreganoa
oregano (kuivattua) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaUunifetadippi
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Uunifetadippi on uunifetapastan simppelimpi serkku. Feta paahtuu uunissa levittyvän pehmeäksi ja sen makukin loiventuu. Tämä on täydellinen naposteltava esimerkiksi illanistujaisiin tai leffakatsomoon!
- Laita fetajuusto pienehkön uunivuoan keskelle. Asettele ympärille kirsikkatomaatteja ja oliiveja.
- Sekoita oliiviöljy, hienonnettu valkosipuli ja oregano keskenään. Valuta mausteöljy fetalle ja tomaateille.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto ja tomaatit ovat pehmenneet. Voit kypsennyksen loppuvaiheessa, noin parin minuutin ajaksi, laittaa uunin grillivastukset päälle, jolloin ainekset ruskistuvat hieman.
- Koristele dippi basilikanlehdillä ja tarjoa vaalean leivän kera. Pehmeää juustoa voi ottaa tarjoiluastiasta suoraa patonkiviipaleella tai ottimena voi käyttää lusikkaa.