Helppous yllättää
Ananas-rahkapalat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

3 kpl kpl kananmunaa kananmuna
2,5 dl dl sokeria sokeri
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 dl dl perunajauhoja perunajauho
1 rkl rkl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
2 dl dl voita voi
(sulatettuna)
1,5 dl dl täysmaitoa täysmaito

Kuorrutus

5 kpl kpl liivatelehteä liivatelehti
500 g g maitorahkaa maitorahka
1,25 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 kpl kpl sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna ja kuori raastettuna)
3 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1 kpl kpl ananasta ananas
(tuore tai säilyke)

Kostutus

3 rkl rkl limemehua limemehu
(1 limen mehu puristettuna, n. 3 rkl)
0,5 dl dl vettä vesi
1 rkl rkl sokeria sokeri

Ananas-rahkapalat

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(2)

Valmistus

1. Vaahdota pohjan munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja maito taikinaan vuorotellen.

2. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperoituun (noin 27 x 37 cm) uunivuokaan tai uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään.

3. Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan.

4. Sekoita kulhossa maitorahkaan sokerit ja sitruunankuori.

5. Kuumenna sitruunamehu mukissa mikrossa liki kiehuvaksi. Liuota puristetut liivatteet mehuun ja sekoita rahkaan. Nostele vaahdotettu kerma hyytymisen vauhtiin päässeen seoksen joukkoon.

6. Purista limetistä mehu. Lisää vesi ja sokeri. Paina jäähtyneeseen pohjaan cocktailtikulla reikiä ja sivele liemi pohjalle.

7. Levitä rahkaseos piiraspohjalle.

8. Leikkaa ananaksesta poikkisuunnassa pohja ja tupsu pois. Poista kuori pituussuunnassa. Poista hedelmälihaan jääneet tummat kuoripilkut. Halkaise hedelmä pitkittäin, poista kova keskusta, huuhtele hedelmä kylmällä vedellä ja viipaloi.

9. Painele ananaspalat rahkan pintaan. Peitä ja anna hyytyä kylmässä. Leikkaa tarjolle haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Vinkki: Voit halutessasi korvata tuoreen ananaksen valutetuilla säilykeananasrenkailla.