
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
3 kpl kpl | kananmunaa kananmuna | |
2,5 dl dl | sokeria sokeri | |
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 dl dl | perunajauhoja perunajauho | |
1 rkl rkl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
2 dl dl | voita
voi (sulatettuna) | |
1,5 dl dl | täysmaitoa täysmaito |
Kuorrutus
5 kpl kpl | liivatelehteä liivatelehti | |
500 g g | maitorahkaa maitorahka | |
1,25 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 kpl kpl | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna ja kuori raastettuna) | |
3 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
1 kpl kpl | ananasta
ananas (tuore tai säilyke) |
Kostutus
3 rkl rkl | limemehua
limemehu (1 limen mehu puristettuna, n. 3 rkl) | |
0,5 dl dl | vettä vesi | |
1 rkl rkl | sokeria sokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAnanas-rahkapalat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Vaahdota pohjan munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja maito taikinaan vuorotellen.
2. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperoituun (noin 27 x 37 cm) uunivuokaan tai uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään.
3. Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan.
4. Sekoita kulhossa maitorahkaan sokerit ja sitruunankuori.
5. Kuumenna sitruunamehu mukissa mikrossa liki kiehuvaksi. Liuota puristetut liivatteet mehuun ja sekoita rahkaan. Nostele vaahdotettu kerma hyytymisen vauhtiin päässeen seoksen joukkoon.
6. Purista limetistä mehu. Lisää vesi ja sokeri. Paina jäähtyneeseen pohjaan cocktailtikulla reikiä ja sivele liemi pohjalle.
7. Levitä rahkaseos piiraspohjalle.
8. Leikkaa ananaksesta poikkisuunnassa pohja ja tupsu pois. Poista kuori pituussuunnassa. Poista hedelmälihaan jääneet tummat kuoripilkut. Halkaise hedelmä pitkittäin, poista kova keskusta, huuhtele hedelmä kylmällä vedellä ja viipaloi.
9. Painele ananaspalat rahkan pintaan. Peitä ja anna hyytyä kylmässä. Leikkaa tarjolle haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Vinkki: Voit halutessasi korvata tuoreen ananaksen valutetuilla säilykeananasrenkailla.