Helppous yllättää
Vegaaninen grillipizza

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Taikina

2,5 dl dl vettä vesi
25 g g hiivaa hiiva
(tai 1 pss kuivahiivaa)
1 tl tl sokeria sokeri
1 tl tl suolaa suola
6 dl dl durumjauhoja durumjauhot
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy

Täyte

1 prk prk tomaattikastiketta tomaattikastike
(Combino valmista tomaattikastiketta)
0,5 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
1 punasipulia punasipuli
200 g g herkkusieniä herkkusieni
250 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti

Päälle

1 ruukkua ruukku rucolaa rucola
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 dl dl saksanpähkinöitä saksanpähkinä
1 tilkkaa tilkka oliiviöljyä oliiviöljy

Vegaaninen grillipizza

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(3)

Valmistus

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot joukkoon, lisää öljy loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa 8-10 minuuttia. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa. Annan taikinan levätä 30 minuuttia kelmulla peitetyssä astiassa.
  2. Valmistele pizzan täytteet. Pese kesäkurpitsa ja viipaloi ohuelti. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Putsaa sienet ja viipaloi. Pese tomaatit ja leikkaa puoliksi.
  3. Laita grillikivi kylmään grilliin ja laita grilli päälle. Kuumenna kiveä noin 10 minuuttia tai kunnes se on kuuma.
  4. Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikina ohueksi pyöreäksi pohjaksi jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzan ympäriltä. (2½ dl taikinasta tulee 3 pizzakiven kokoista pizzaa )
  5. Nosta kaikki täytteet grillin viereen. Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle, irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan, käännä lastan avulla.
  6. Lado täytteet. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja lado päälle kasviksia. Laita kansi kiinni ja anna kasvisten grillaantua. Nosta lautaselle. Sekoita rucolan joukkoon sitruunamehua, suola ja pippuria. Nosta pizzan päälle ja ripottele lopuksi pähkinöitä ja oliiviöljyä.
  7. Varo polttamasta pohjaa, tarkkaile lämpötilaa koko ajan. Pizzakiveä ei tarvitse putsata, sillä se putsaantuu kuumuudessa.