Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Vegaaninen grillipizza

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 90 min.

1.LIOTA hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot joukkoon, lisää öljy loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa 8–10 minuuttia. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa. Annan taikinan levätä 30 minuuttia kelmulla peitetyssä astiassa.

2. VALMISTELE pizzan täytteet. Pese kesäkurpitsa ja viipaloi ohuelti. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Putsaa sienet ja viipaloi. Pese tomaatit ja leikkaa puoliksi.

3. LAITA grillikivi kylmään grilliin ja laita grilli päälle. Kuumenna kiveä noin 10 minuuttia tai kunnes se on kuuma.

4. JAA taikina 3 osaan. Kauli taikina ohueksi pyöreäksi pohjaksi jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzan ympäriltä. ( 2½ dl taikinasta tulee 3 pizzakiven kokoista pizzaa )

5. NOSTA kaikki täytteet grillin viereen. Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle, irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan, käännä lastan avulla.

6. LADO täytteet. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja lado päälle kasviksia. Laita kansi kiinni ja anna kasvisten grillaantua. Nosta lautaselle. Sekoita rucolan joukkoon sitruunamehua, suola ja pippuria. Nosta pizzan päälle ja ripottele lopuksi pähkinöitä ja oliiviöljyä.

7. VARO polttamasta pohjaa, tarkkaile lämpötilaa koko ajan. Pizzakiveä ei tarvitse putsata, sillä se putsaantuu kuumuudessa.