Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Bataattignocchit

ALKURUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Esivalmisteluaika: 10 min.
Valmistusaika: 30 min.

1. Kuori bataatit ja punnitse. Keitä ohueksi viipaloidut bataatit kypsiksi. Valuta keitinvesi tarkasti pois ja soseuta bataatit. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lopuksi kuoriraaste.
3. Lisää soseeseen keltuaiset, jauhoseos ja öljy.
4. Jaa massa neljään osaan ja pyöritä reippaasti jauhoisella alustalla pitkiksi ohuiksi tangoiksi (halkaisija 2 cm). Painele massaa kevyesti ja jauhota pintaa aina tarvittaessa. Leikkaa tangot pikkupaloiksi (2 cm). Nosta palat jauhotetun leivinpaperin päälle pellille. Paina gnocchien pintaan halutessasi haarukalla kuvio.
5. Keitä 3 litraa suolalla maustettua vettä. Tiputtele gnocchit kiehuvaan veteen noin neljässä erässä ja anna kypsyä pari minuuttia. Kypsät nousevat pintaan kellumaan. Valuta vesi pois ja nosta kulhoon, jossa on tilkka öljyä. Voit tehdä gnocchit tähän vaiheeseen vaikka edellisenä päivänä.

ENNEN tarjoilua: kuumenna paistinpannulla voita ja paista gnocchit kullanruskeiksi tarjolle. Koristele kevätsipulisilpulla.