Helppous yllättää
Ystävänpäiväleivos

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 levyä levy voitaikinaa voitaikina
2 dl dl kuorrutetta kuorrute
(valmista kuorrutetta tuubista)
20 kpl kpl vadelmia vadelma
1 ripausta ripaus vehnäjauhoja vehnäjauho
(kaulimiseen)
1 kananmunaa kananmuna
(voiteluun)

Koristeluun

1,5 dl dl tomusokeria tomusokeri
1 rkl rkl vettä vesi
1 ripausta ripaus strösseleitä strösseli

Ystävänpäiväleivos

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(5)

Valmistus

  1. Kauli voitaikinalevyt hieman ohuemmaksi yksi kerrallaan ja painele levyistä sydänmuotilla sydämenmuotoisia leivonnaisia. Asettele sydänleivokset leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne kananmunalla.
  2. Paista sydänleivoksia 200 asteessa n. 10 minuuttia.
  3. Sydänleivosten ollessa kypsiä, nosta leivokset uunista ja anna niiden hetki jäähtyä.
  4. Halkaise jäähtyneet sydämet keskeltä kahtia ja nosta sydänleivosten kansipalat sivuun sillä välin, kun täytät leivokset.
  5. Kaada tarvittava määrä kuorrutetta pursotuspussiin ja pursota sydämien pohjapaloille pieni määrä kuorrutetta. Lisää jokaiseen pohjapalaan vadelma ja kiinnitä sydänten kansiosat pursottamalla niiden sisäosaan vielä vähän kuorrutetta. Nosta kansiosat kiinni leivoksiin.
  6. Tee vielä tomusokerivesi-kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi keskenään kulhossa. Levitä tomusokerivettä sydänleivosten päälle pieninä raitoina ja viimeistele leivonnaiset koristerakeilla. Nauti hyvän ystävän seurassa!