
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 | voitaikinaa voitaikina | ||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
2 dl dl | kuorrutetta kuorrute | ||
20 kpl kpl | vadelmia vadelma | ||
vehnäjauhoja vehnäjauho |
Koristeluun
1,5 dl dl | tomusokeria tomusokeri | ||
1 rkl rkl | vettä vesi | ||
strösseleitä strösseli |
Lisäksi tarvitset
leivinpaperia leivinpaperi | |||
muotteja muotin | |||
pursotuspusseja pursotuspussi |
Ystävänpäiväleivos
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:30 min
(4)
Valmistus
- Kauli voitaikinalevyt hieman ohuemmaksi yksi kerrallaan ja painele levyistä sydänmuotilla sydämenmuotoisia leivonnaisia. Asettele sydänleivokset leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne kananmunalla.
- Paista sydänleivoksia 200 asteessa n. 10 minuuttia.
- Sydänleivosten ollessa kypsiä, nosta leivokset uunista ja anna niiden hetki jäähtyä.
- Halkaise jäähtyneet sydämet keskeltä kahtia ja nosta sydänleivosten kansipalat sivuun sillä välin, kun täytät leivokset.
- Kaada tarvittava määrä kuorrutetta pursotuspussiin ja pursota sydämien pohjapaloille pieni määrä kuorrutetta. Lisää jokaiseen pohjapalaan vadelma ja kiinnitä sydänten kansiosat pursottamalla niiden sisäosaan vielä vähän kuorrutetta. Nosta kansiosat kiinni leivoksiin.
- Tee vielä tomusokerivesi-kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi keskenään kulhossa. Levitä tomusokerivettä sydänleivosten päälle pieninä raitoina ja viimeistele leivonnaiset koristerakeilla. Nauti hyvän ystävän tai mielitietyn seurassa.