
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 levyä levy | voitaikinaa voitaikina | ||
2 dl dl | kuorrutetta
kuorrute (valmista kuorrutetta tuubista) | ||
20 kpl kpl | vadelmia vadelma | ||
1 ripausta ripaus | vehnäjauhoja
vehnäjauho (kaulimiseen) | ||
1 | kananmunaa
kananmuna (voiteluun) |
Koristeluun
1,5 dl dl | tomusokeria tomusokeri | ||
1 rkl rkl | vettä vesi | ||
1 ripausta ripaus | strösseleitä strösseli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaYstävänpäiväleivos
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kauli voitaikinalevyt hieman ohuemmaksi yksi kerrallaan ja painele levyistä sydänmuotilla sydämenmuotoisia leivonnaisia. Asettele sydänleivokset leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne kananmunalla.
- Paista sydänleivoksia 200 asteessa n. 10 minuuttia.
- Sydänleivosten ollessa kypsiä, nosta leivokset uunista ja anna niiden hetki jäähtyä.
- Halkaise jäähtyneet sydämet keskeltä kahtia ja nosta sydänleivosten kansipalat sivuun sillä välin, kun täytät leivokset.
- Kaada tarvittava määrä kuorrutetta pursotuspussiin ja pursota sydämien pohjapaloille pieni määrä kuorrutetta. Lisää jokaiseen pohjapalaan vadelma ja kiinnitä sydänten kansiosat pursottamalla niiden sisäosaan vielä vähän kuorrutetta. Nosta kansiosat kiinni leivoksiin.
- Tee vielä tomusokerivesi-kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi keskenään kulhossa. Levitä tomusokerivettä sydänleivosten päälle pieninä raitoina ja viimeistele leivonnaiset koristerakeilla. Nauti hyvän ystävän seurassa!