
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat
500 g g | kastanjoita
kastanja (tuoreita, kuorellisia) |
Kanelivoi
125 g g | voita
voi (huoneenlämpöisenä) | ||
1 rkl rkl | hunajaa hunaja | ||
2 rkl rkl | tomusokeria tomusokeri | ||
2 tl tl | kanelia kaneli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaUunissa paahdetut kastanjat kanelivoilla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1.Käy läpi kastanjat, heitä pois sellaiset jotka painuvat sisään kun niitä painelee tai joissa on reikä tai murtuma.
2.Leikkaa kuoren suippoon kärkeen varovasti ristiviilto joko terävällä hedelmäveitsellä tai saksilla. Koita välttää leikkaamasta sisällä olevaa kastanjaa.
3.Pese leikatut kastanjat ja laita isoon kulhoon kylmään veteen vetäytymään puoleksi tunniksi; kuoren alle imeytyvä vesi pitää kastanjat kosteina paiston aikana.
4.Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Laita liotetut kastanjat leivinpellille ja paahda uunin keskiosassa n. 40 minuuttia, ota pari kertaa kesken paiston pelti ulos ja kääntele kastanjoita. Kastanjat ovat valmiita kun niiden kuori on auennut ja kastanja muuttunut kullankeltaiseksi.
5.Nosta uunipelti uunista ja peitä keittiöliinalla, anna kastanjoiden jäähtyä kymmenisen minuuttia ja tarjoa heti esimerkiksi kanelivoin kera. Jos käytät kastanjoita muuhun ruoanlaittoon, ne kannattaa kuitenkin kuoria vielä lämpiminä, jolloin kuori irtoaa helpommin.
Kanelivoi
1.Vatkaa huoneenlämpöinen voi pienessä kulhossa notkeaksi, lisää loput ainekset ja sekoita sileäksi. Laita voi puoleksi tunniksi jääkaappiin kiinteytymään.