Helppous yllättää
Uunissa paahdetut kastanjat kanelivoilla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

500 g g kastanjoita kastanja
(tuoreita, kuorellisia)

Kanelivoi

125 g g voita voi
(huoneenlämpöisenä)
1 rkl rkl hunajaa hunaja
2 rkl rkl tomusokeria tomusokeri
2 tl tl kanelia kaneli

Uunissa paahdetut kastanjat kanelivoilla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(5)

Valmistus

1.Käy läpi kastanjat, heitä pois sellaiset jotka painuvat sisään kun niitä painelee tai joissa on reikä tai murtuma.

2.Leikkaa kuoren suippoon kärkeen varovasti ristiviilto joko terävällä hedelmäveitsellä tai saksilla. Koita välttää leikkaamasta sisällä olevaa kastanjaa.

3.Pese leikatut kastanjat ja laita isoon kulhoon kylmään veteen vetäytymään puoleksi tunniksi; kuoren alle imeytyvä vesi pitää kastanjat kosteina paiston aikana.

4.Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Laita liotetut kastanjat leivinpellille ja paahda uunin keskiosassa n. 40 minuuttia, ota pari kertaa kesken paiston pelti ulos ja kääntele kastanjoita. Kastanjat ovat valmiita kun niiden kuori on auennut ja kastanja muuttunut kullankeltaiseksi.

5.Nosta uunipelti uunista ja peitä keittiöliinalla, anna kastanjoiden jäähtyä kymmenisen minuuttia ja tarjoa heti esimerkiksi kanelivoin kera. Jos käytät kastanjoita muuhun ruoanlaittoon, ne kannattaa kuitenkin kuoria vielä lämpiminä, jolloin kuori irtoaa helpommin.

Kanelivoi

1.Vatkaa huoneenlämpöinen voi pienessä kulhossa notkeaksi, lisää loput ainekset ja sekoita sileäksi. Laita voi puoleksi tunniksi jääkaappiin kiinteytymään.