Helppous yllättää
Tonnikalamunakas-ruisleipä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

6 ruisleipää ruisleipä
(Lidlin paistopisteen luomu ruispaloja)
5 kananmunaa kananmuna
2 rkl rkl vettä vesi
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 prk prk tonnikalaa tonnikala
(Nixe tonnikalaa öljyssä (185/140 g))
150 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
100 g g juustoraastetta juustoraaste
6 lehteä lehti salaattia salaatti

Tonnikalamunakas-ruisleipä

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(4)

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Riko kanamunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi, suola ja pippuri.
  3. Ripottele valutettu tonnikala, puolitetut kirsikkatomaatit ja juustoraaste leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Kaada munakasmassa vuokaan kauttaaltaan ainesten päälle.
  4. Kypsennä munakasta uunin keskitasossa 20-25 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
  5. Leikkaa jäähtyneestä munakkaasta paloja. Voitele leivät ja asettele niille salaatinlehtiä ja munakasviipaleita.

Vinkki: Tonnikalamunakas toimii välipalana myös sellaisenaan.