Helppous yllättää
Lantturieskat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2,5 dl dl lanttua lanttu
(n. 350 g raakana)
0,5 tl tl suolaa suola
1 kananmunaa kananmuna
2,5 dl dl spelttijauhoa spelttijauho

Lantturieskat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(16)

Valmistus

  1. Kuori, viipaloi ja keitä lanttu nestetilkassa kypsäksi. Valuta neste ja soseuta. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita soseeseen suola, muna ja jauhot. Nosta seoksesta leivinpaperin päälle 9 nokaretta. Ripottele päälle jauhoa ja taputtele pyöreiksi, litteiksi rieskoiksi. Painele pintaan halutessasi veitsellä koristekuvioita.
  3. Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Herkuttele ne heti lämpiminä voinokareen tai vaikka munavoin kera.

Vinkki: 700 grammasta kuorittua lanttua tulee 5 dl sosetta.