
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kuoritaikina
2 dl dl | ruisjauhoja ruisjauho | |
0,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
0,5 - 1 dl dl | vettä vesi |
Täyte
2 prk prk | riisipuuroa
riisipuuro (á 300 g) | |
1 | kananmunaa kananmuna |
Voiteluun
30 g g | voita
voi (sulatettu) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJättikarjalanpiirakka
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Valmista kuoritaikina: Mittaa kulhoon ruis- ja vehnäjauhot sekä suola. Lisää öljy ja vettä vähitellen samalla sekoittaen, kunnes saat tiiviin ja tasaisen taikinan.
2. Kauli taikinasta iso ja ohut soikea levy leivinpaperin päällä. Levyn tulisi olla noin 25 cm leveä ja 40 cm pitkä. Käytä ruisjauhoja apuna kaulimisessa, jos taikina tuntuu liian tahmealta.
3. Kumoa puurot kulhoon ja sekoita joukkoon kananmuna. Levitä puurotäyte levylle, jätä reunoista noin 3-4 cm tyhjää. Käännä ja nipistele levyn reunat puurotäytteen päälle.
4. Paista piirakkaa 275-asteisen uunin keskitasolla 15-17 minuuttia, kunnes piirakka vaikuttaa kypsältä ja on saanut ruskistunutta väriä pintaansa.
5. Voitele kypsä piirakka heti uunista ottamisen jälkeen voisulalla. Viipaloi tarjolle esimerkiksi munavoin kanssa.