Helppous yllättää
Juuressämpylät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 - 4 dl dl porkkanaa porkkana
(tai esim. palsternakkaa, raasteena)
12 - 13 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
5 dl dl vettä vesi
0,5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
2 rkl rkl hunajaa hunaja
1 - 1,5 tl tl merisuolaa merisuola

Pinnalle

0,5 dl dl vettä vesi
1 tl tl hunajaa hunaja
1 ripausta ripaus kaurahiutaleita kaurahiutaleet

Juuressämpylät

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(4)

Valmistus

  1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon suola ja hunaja.
  3. Mittaa joukkoon 2 dl vehnäjauhoja, sekoita ja anna hiivan herätä n. 15 minuuttia.
  4. Lisää juuresraaste ja loput jauhot taikinaan vähitellen.
  5. Vaivaa taikinaa, kunnes se juuri ja juuri irtoaa käsistä.
  6. Lisää lopuksi öljy.
  7. Leivo taikina jauhojen avulla pötköksi ja leikkaa siitä n. 5 cm:n levyisiä paloja. Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  8. Kohota 15 minuuttia.
  9. Voitele sämpylät hunaja-vedellä, ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.