
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 - 4 dl dl | porkkanaa
porkkana (tai esim. palsternakkaa, raasteena) | |
12 - 13 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
5 dl dl | vettä vesi | |
0,5 dl dl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | |
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
1 - 1,5 tl tl | merisuolaa merisuola |
Pinnalle
0,5 dl dl | vettä vesi | |
1 tl tl | hunajaa hunaja | |
1 ripausta ripaus | kaurahiutaleita kaurahiutale |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJuuressämpylät
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen.
- Sekoita joukkoon suola ja hunaja.
- Mittaa joukkoon 2 dl vehnäjauhoja, sekoita ja anna hiivan herätä n. 15 minuuttia.
- Lisää juuresraaste ja loput jauhot taikinaan vähitellen.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se juuri ja juuri irtoaa käsistä.
- Lisää lopuksi öljy.
- Leivo taikina jauhojen avulla pötköksi ja leikkaa siitä n. 5 cm:n levyisiä paloja. Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kohota 15 minuuttia.
- Voitele sämpylät hunaja-vedellä, ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.