Helppous yllättää
Pähkinäleipä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2,5 dl dl maitoa maito
1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
2 rkl rkl hunajaa hunaja
1 tl tl suolaa suola
1 dl dl kaurahiutaleita kaurahiutaleet
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 dl dl hasselpähkinöitä hasselpähkinä
(Alesto hassel- ja/tai saksanpähkinöitä hieman rouhittuina)
50 g g voita voi

Pähkinäleipä

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(4)

Valmistus

  1. Lämmitä maito 42 asteiseksi ja sekoita joukkoon hiiva, hunaja ja suola.
  2. Lisää kaurahiutaleet ja anna seoksen turvota.
  3. Lisää sitten vehnäjauhot, pähkinärouhe ja viimeisenä sulatettu voi.
  4. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen nousta liinan alla 20-30 minuuttia.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo taikina pyöreäksi tai puikulanmuotoiseksi leiväksi, voit myös nostaa taikinan leipävuokaan ja tehdä vuokaleipää.
  6. Anna leivän vielä kohota noin 20 minuuttia.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kun leivän pintaa koputtaessa kuuluu mukava kumiseva ääni, leipä on kypsä.