
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
6,5 dl dl | vehnäjauhoja
vehnäjauho (Belbake puolikarkeita vehnäjauhoja (+ varaa lisää leivän muotoiluun)) | ||
1 dl dl | kaurahiutaleita
kaurahiutale (Myllykivi neljän viljan puurohiutaleita) | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
0,5 tl tl | kuivahiivaa kuivahiiva | ||
4,5 dl dl | vettä vesi | ||
0,5 dl dl | kauraleseitä
kauraleseet (Myllykivi kauraleseitä (+1 rkl leivän pinnalle)) |
Tarjoiluun
voita
voi (Pohjolan Meijeri voita) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPataleipä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita puulusikalla, jotta ainekset juuri sekoittuvat keskenään; pataleipätaikina saa jäädä kosteaksi ja muhkuraiseksi. Peitä kelmulla ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan 10-14 tunniksi.
- Ripottele pöydälle reilusti vehnäjauhoja ja kumoa taikina jauhoihin. Muotoile leipä nostamalla ja kuromalla taikinan reunoja keskelle vuoronperään, kunnes muoto on pyöreä. Käännä leipä niin että saumapuoli jää alle ja kohota hetken sillä välin kun lämmität padan.
- Laita pata uunin keskiosaan ilman kantta ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Ota pata varovasti uunista ja nosta taikina jauhotetuin käsin padan yläpuolelle ja tiputa leipä varovasti pataan ja tee sen pintaan nopeasti muutama viilto terävällä veitsellä. Ripottele leivän pintaan 1 rkl kauraleseitä. Peitä pata kannella ja nosta uuniin.
- Paista leipää 30 minuuttia, ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia, tai kunnes leipä on kohonnut ja pinnasta ruskistunut. Nosta pata uunista ja anna leivän jäähtyä padassa.