
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 dl dl | vettä vesi | |
1 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 rkl rkl | sokeria sokeri | |
1 prk prk | kermaviiliä kermaviili | |
4 dl dl | kaurahiutaleita kaurahiutale | |
5 - 6 dl dl | sämpyläjauhoja sämpyläjauho | |
50 g g | voita
voi (voita sulatettuna) |
Pinnalle:
kaurahiutaleita kaurahiutale |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSämpylät
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri kermaviili ja kaurahiutaleet. Peitä kulho ja anna hiivan herätä noin 15 minuuttia.
- Lisää jauhoja käsin hiivaseoksen joukkoon vaivaten kunnes taikina irtoaa käsistä. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja tarvittaessa hieman jauhoja.
- Leivo taikina litteäksi pötköksi ja leikkaa siitä 5-6 cm leveitä paloja. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota noin 10 minuuttia.
- Voitele sämpylät vedellä, ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja paista 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.