
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | |
5 dl dl | vettä vesi | |
0,5 dl dl | rapsiöljyä
rapsiöljy (tai voita sulatettuna) | |
1 tl tl | merisuolaa merisuola | |
0,5 tl tl | kanelia kaneli | |
2 tl tl | sokeria sokeri | |
2 dl dl | kaurahiutaleita kaurahiutale | |
8 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Täytteeksi
1 tl tl | kanelia kaneli | |
0,5 tl tl | inkivääriä
inkivääri (jauhettua) | |
2 rkl rkl | sokeria sokeri | |
2 rkl rkl | voita voi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKanelinen aamiaisleipä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Vesi saa olla hieman lämpimämpää kulhoon kaadettaessa, koska se jäähtyy muutaman asteen välittömästi huoneenlämpöisessä kulhossa.
- Lisää nesteeseen rasva, mausteet ja kaurahiutaleet.
- Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Leivo taikina kimmoisaksi.
- Kohota taikinaa noin 20 minuuttia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina yhdeksi isoksi levyksi tai kahdeksi pienemmäksi.
- Voitele levyt voilla ja ripottele päälle mausteet sekä sokeri.
- Kääri taikina rullaksi ja laita leivät pitkänomaisiin leipävuokiin.
- Paista 200-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia.