Helppous yllättää
Kanelinen aamiaisleipä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
5 dl dl vettä vesi
0,5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
(tai voita sulatettuna)
1 tl tl merisuolaa merisuola
0,5 tl tl kanelia kaneli
2 tl tl sokeria sokeri
2 dl dl kaurahiutaleita kaurahiutaleet
8 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Täytteeksi

1 tl tl kanelia kaneli
0,5 tl tl inkivääriä inkivääri
(jauhettua)
2 rkl rkl sokeria sokeri
2 rkl rkl voita voi

Kanelinen aamiaisleipä

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(0)

Valmistus

  1. Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Vesi saa olla hieman lämpimämpää kulhoon kaadettaessa, koska se jäähtyy muutaman asteen välittömästi huoneenlämpöisessä kulhossa.
  2. Lisää nesteeseen rasva, mausteet ja kaurahiutaleet.
  3. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Leivo taikina kimmoisaksi.
  4. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina yhdeksi isoksi levyksi tai kahdeksi pienemmäksi.
  6. Voitele levyt voilla ja ripottele päälle mausteet sekä sokeri.
  7. Kääri taikina rullaksi ja laita leivät pitkänomaisiin leipävuokiin.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia.