
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | ||
5 dl dl | vettä vesi | ||
0,5 dl dl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
tai voita sulatettuna | |||
1 tl tl | merisuolaa merisuola | ||
0,5 tl tl | kanelia kaneli | ||
2 tl tl | sokeria sokeri | ||
2 dl dl | kaurahiutaleita kaurahiutaleet | ||
8 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Täytteeksi
1 tl tl | kanelia kaneli | ||
0,5 tl tl | inkivääriä inkivääri | ||
jauhettua | |||
2 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
2 rkl rkl | voita voi |
Kanelinen aamiaisleipä
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:15
h
(0)
Valmistus
- Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Vesi saa olla hieman lämpimämpää kulhoon kaadettaessa, koska se jäähtyy muutaman asteen välittömästi huoneenlämpöisessä kulhossa.
- Lisää nesteeseen rasva, mausteet ja kaurahiutaleet.
- Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Leivo taikina kimmoisaksi.
- Kohota taikinaa noin 20 minuuttia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina yhdeksi isoksi levyksi tai kahdeksi pienemmäksi.
- Voitele levyt voilla ja ripottele päälle mausteet sekä sokeri.
- Kääri taikina rullaksi ja laita leivät pitkänomaisiin leipävuokiin.
- Paista 200-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia.