
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
7 g g | kuivahiivaa kuivahiiva | |
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
3 dl dl | kevytmaitoa kevytmaito | |
2 dl dl | kaurahiutaleita kaurahiutale | |
0,5 dl dl | saksanpähkinöitä
saksanpähkinä (rouheena) | |
0,5 dl dl | aprikooseja
aprikoosi (kuivattuja) | |
1 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
1 tl tl | suolaa suola | |
4,5 dl dl | sämpyläjauhoja sämpyläjauho | |
3 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listYökyöpelin sämpylät
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Tee taikina tarjoilua edeltävänä iltana. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa seos kylmään maitoon. Lisää kaurahiutaleet, pähkinät, aprikoosit, hunaja ja suola.
- Alusta taikinaksi sämpyläjauhoilla. Lisää öljy alustuksen loppupuolella. Nosta taikinakulho muovikelmulla peitettynä yöksi jääkaappiin.
- Leivo kohonnut taikina aamulla tangoksi. Jaa se 12 palaan, pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä sämpylät puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja nosta pelti 40-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
- Ota sämpyläpelti pois uunista ja kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Voitele sämpylät maidolla tai voilla ja tuprauta pintaan jauhoja. Paista sämpylöitä noin 10 minuuttia.