
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
7 g g | kuivahiivaa kuivahiiva | ||
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
3 dl dl | kevytmaitoa kevytmaito | ||
2 dl dl | kaurahiutaleita kaurahiutaleet | ||
0,5 dl dl | saksanpähkinöitä saksanpähkinä | ||
rouheena | |||
0,5 dl dl | aprikooseja aprikoosi | ||
kuivattuja | |||
1 rkl rkl | hunajaa hunaja | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
4,5 dl dl | sämpyläjauhoja sämpyläjauho | ||
3 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy |
Yökyöpelin sämpylät
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1.Tee taikina tarjoilua edeltävänä iltana. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa seos kylmään maitoon. Lisää kaurahiutaleet, pähkinät, aprikoosit, hunaja ja suola.
2. Alusta taikinaksi sämpyläjauhoilla. Lisää öljy alustuksen loppupuolella. Nosta taikinakulho muovikelmulla peitettynä yöksi jääkaappiin.
3. Leivo kohonnut taikina aamulla tangoksi. Jaa se 12 palaan, pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä sämpylät puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja nosta pelti 40-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
4.Ota sämpyläpelti pois uunista ja kuumenna uuni 225-asteiseksi.
5.Voitele sämpylät maidolla tai voilla ja tuprauta pintaan jauhoja. Paista sämpylöitä noin 10 minuuttia.