
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Teemu Laurell
Reseptin on kehittänyt Lidlin tähtikokki Teemu Laurell, joka tupsahti suomalaisten tv-ruutuihin vuonna 2012 Top Chef -ohjelmassa. Voitettuaan kisan Teemu on jatkanut upeaa uraa ruoan parissa: hän ilahduttaa katsojia useissa kokkiohjelmissa ja on helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari. Osakkaana hän on myös heinäkuussa 2021 avautuvassa Holy Døner -ravintolassa. Teemu haluaa tehdä suoraviivaisia ja yksinkertaisia reseptejä, jotka helpottavat ihmisten arkikokkaamista.
Ainesosat
7,5 dl dl | vettä vesi | |
2 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | |
14 - 16 dl dl | vehnäjauhoja
vehnäjauho (Belbake kotimainen luomuvehnäjauho) | |
8 rkl rkl | oliiviöljyä
oliiviöljy (puolet taikinaan ja puolet vuoan voiteluun sekä leivän päälle) | |
4 tl tl | suolaa
suola (lisäksi (sormi)suolaa leivän päälle) |
Halutessasi leivän päälle mausteeksi
1 kourallista kourallinen | rosmariinia
rosmariini (tuoretta) | |
1 kourallista kourallinen | timjamia
timjami (tuoretta, nypittyä) | |
0,5 dl dl | unikonsiemeniä unikonsiemenet |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFocaccia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Lisää yleiskoneen kulhoon kädenlämpöinen vesi ja kuivahiiva. Sekoita kädellä huolellisesti niin, että hiiva liukenee veteen.
- Lisää kulhoon jauhot ja oliiviöljy. Sekoita aluksi pienellä teholla. Kun taikina on tasaista, jatka vatkaamista keskiteholla 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi suola ja vaivaa vielä minuutti.
- Voitele vuoka oliiviöljyllä huolellisesti ja painele taikina tasaisesti vuokaan.
- Peittele vuoka kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä vajaa tunti niin, että se on muuttunut kaksinkertaiseksi.
- Ripottele leivän päälle reilusti sormisuolaa ja pirskottele pintaan vielä hieman oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes leipä on kauniisti paahtunut ja kypsä.
- Kun otat leivän uunista, pirskottele päälle vielä hieman oliiviöljyä ja poista focaccia vuoasta. Näin se pitää rapean kuorensa.