
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | gluteenittomia leipäaineksia
gluteenittomat leipäainekset (Belbake gluteenittomia leipäaineksia tummaa leipää varten (+ 2 pss kuivahiivaa pakkausten sisältä)) | |
8 dl dl | karpalojuomaa
karpalojuoma (tai omenamehua) | |
1 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
150 - 200 g g | kuivattuja hedelmiä
kuivatut hedelmät (kuivahedelmä-karpalo-siemensekoitusta) | |
0,5 dl dl | perunajauhoja perunajauho |
Lisäksi
200 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | |
3 rkl rkl | marmeladia
marmeladi (aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia) | |
1 kpl kpl | kananmunaa kananmuna |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGluteeniton kranssileipä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen. Lisää sekaan 42-asteinen karpalomehu, öljy ja 100 g kuivahedelmä-siemenseosta. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tasaiseksi taikinaksi ja jätä peitettynä kohoamaan noin tunniksi.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.
- Levitä päälle tasaiseksi kerrokseksi tuorejuustomarmeladiseos. Kääri rullalle ja leikkaa pituussuunnassa kahtia.
- Letitä puolikkaat peruna- tai maissijauhoja apuna käyttäen toistensa ympärille niin, että leikkuupinta jää ylöspäin. Yhdistä päät kranssiksi.
- Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Nosta kranssi uunista, voitele pinta rikotulla kananmunalla ja ripottele päälle loput hedelmäsiemenseoksesta. Paista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kypsää. Anna kranssin jäähtyä kunnolla, ennen kuin leikkaat sitä.