Helppous yllättää
Oliivikana

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

1 pkt pkt kanan rintafileitä kanan rintafilee
(560 g)
1 tl tl suolaa suola
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
0,5 dl dl tomaattipyreetä tomaattipyree
2,5 dl dl vettä vesi
0,5 kuutiota kuutio kanalientä kanaliemi
1 dl dl oliiveja oliivi
(vihreä)
2 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
2 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
2 tl tl chilitahnaa chilitahna
(Deluxe Peperoni Macinati)
0,5 dl dl kuohukermaa kuohukerma
mustapippuria mustapippuri

Oliivikana

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25 min
(25)

Valmistus

  1. Leikkaa kanan fileepihvit puoliksi ja laita lautaselle, rouhi paloille suolaa molemmin puolin. Anna maustua vartin verran. Kuori ja puolita valkosipulit pituussuunnassa.
  2. Kuumenna oliiviöljy kasarissa, ruskista fileepalat molemmin puolin kullanruskeiksi, nosta kanat lautaselle hetkeksi. Lisää öljyyn valkosipulinkynnet ja tomaattipyre, paistele ja lisää sitten pannulle vesi ja kanaliemikuutio. Alenna lämpöä ja keitä hiljaa 5 minuuttia ilman kantta.
  3. Lisää kasariin kanapalat, oliivit, rosmariinin oksat ja etikka. Peitä kannella ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Ota kanojen kastikkeesta n. ½ dl pieneen kippoon ja sekoita chilitahna siihen, laita sivuun odottamaan annosten viimeistelyä. Siirrä kasari liedeltä ja kaada kerma norona kanojen ja kastikkeen päälle, älä sekoita. Viimeistele rouhimalla ruokaan mustapippuria ja kanna ruoka pöytään. Tarjoa chilillä maustetun liemen kera. Sivuun sopii esimerkiksi patonki tai keitetty riisi.