
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 | kananmunaa kananmuna | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
1,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 dl dl | maitoa maito | ||
1 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola | ||
5 - 8 kpl kpl | luumuja luumu |
Voiteluun
1 nokaretta nokare | voita voi |
Pinnalle
2 - 3 rkl rkl | sokeria sokeri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaLuumuclafoutis
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Clafoutista voisi kuvailla ranskalaisten pannukakuksi. Voit käyttää siihen melkein mitä tahansa mieleisiäsi hedelmiä tai marjoja.
- Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
- Vatkaa kananmunat ja sokerit kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maito, kerma ja suolaripaus.
- Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Leikkaa luumut lohkoiksi. Levitä lohkot voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle taikina.
- Paista noin 30 minuuttia, kunnes clafoutis on hyytynyt.
- Ripottele hieman jäähtyneen herkun pinnalle hienoa sokeria ja tarjoile lämpimänä.