
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kurpitsasose
500 g g | kesäkurpitsaa kesäkurpitsa | ||
0,5 dl dl | vettä vesi |
Pohja
125 g g | voita voi | ||
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
suolaa suola | |||
2 rkl rkl | kurpitsaa kurpitsa |
Täyte
2,5 dl dl | kurpitsaa kurpitsa | ||
200 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | ||
1 dl dl | ruokosokeria ruokosokeri | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
0,5 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
1 rkl rkl | inkivääriä inkivääri | ||
1 tl tl | kanelia kaneli | ||
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma | ||
0,25 tl tl | suolaa suola |
Lisäksi
2 dl dl | vaniljakastiketta vaniljakastike | ||
1 dl dl | kurpitsaa kurpitsa | ||
sitruunan kuorta sitruunan kuori |
Kurpitsa-juustopiiras
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:55 min
(0)
Valmistus
Kurpitsasose
- Leikkaa halkaistu iso kurpitsa ensin lohkoihin ja kuori vasta sitten.
- Poista siemenet, paloittele malto ja keitä pehmeäksi vesitilkassa ja soseuta.
- Sekoita pehmeän rasvan joukkoon jauhot, sokeri ja suola. Lisää kurpitsasose ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina tuorekelmujen väliin pyöreäksi levyksi ja nosta jääkaappiin rauhoittumaan.
- Mittaa kulhoon täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Kypsennä pohjaa ensin 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Kaada täyte puolikypsälle pohjalle ja jatka kypsentämistä 180 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 35 minuuttia.
- Vaahdota vaniljakastike ja mausta se kurpitsasoseella.
- Tarjoa piiras haaleana kastikkeen kera ja koristele pinta halutessasi raastetulla sitruksella.