
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kurpitsasose
500 g g | kurpitsaa
kurpitsa (esim. myskikurpitsaa) | |
0,5 dl dl | vettä vesi |
Pohja
125 g g | voita voi | |
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 rkl rkl | sokeria sokeri | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
2 rkl rkl | kurpitsaa
kurpitsa (sosetta) |
Täyte
2,5 dl dl | kurpitsaa
kurpitsa (sosetta) | |
200 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | |
1 dl dl | ruokosokeria ruokosokeri | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
0,5 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (tai limen kuori, raastettuna) | |
1 rkl rkl | inkivääriä
inkivääri (tuoretta, raastettuna) | |
1 tl tl | kanelia kaneli | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
0,25 tl tl | suolaa suola |
Lisäksi
2 dl dl | vaniljakastiketta vaniljakastike | |
1 dl dl | kurpitsaa
kurpitsa (sosetta) | |
0,5 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (koristeluun) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKurpitsa-juustopiiras
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Kurpitsasose
- Leikkaa halkaistu iso kurpitsa ensin lohkoihin ja kuori vasta sitten.
- Poista siemenet, paloittele malto ja keitä pehmeäksi vesitilkassa ja soseuta.
Piiras
- Sekoita pehmeän rasvan joukkoon jauhot, sokeri ja suola. Lisää kurpitsasose ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina tuorekelmujen väliin pyöreäksi levyksi ja nosta jääkaappiin rauhoittumaan.
- Mittaa kulhoon täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Kypsennä pohjaa ensin 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Kaada täyte puolikypsälle pohjalle ja jatka kypsentämistä 180 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 35 minuuttia.
- Vaahdota vaniljakastike ja mausta se kurpitsasoseella.
- Tarjoa piiras haaleana kastikkeen kera ja koristele pinta halutessasi raastetulla sitruksella.