Helppous yllättää
Gratinoidut sinisimpukat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 pkt pkt sinisimpukoita sinisimpukat
(esim. Ocean Sea esikeitettyjä sinisimpukoita)
1 pkt pkt merisuolaa merisuola
(500 g)
1 dl dl lientä liemi
(sinisimpukoista)
2 rkl rkl Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
(raastettuna)
1 ruukkua ruukku lehtipersiljaa lehtipersilja
1 siivua siivu paahtoleipää paahtoleipä
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
25 g g voita voi
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Gratinoidut sinisimpukat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(2)

Valmistus

  1. Nosta voi työtasolle ja anna sen pehmetä huoneenlämpöiseksi.
  2. Valuta simpukat liemestään ja nosta simpukat pois paketista. Säästä simpukoiden liemi.
  3. Levitä karkeaa suolaa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Jos simpukka ei ole auennut tai kuori on rikki, älä käytä simpukkaa.
  4. Kuori simpukat siten, että liha jää kiinni toiseen kuorenpuolikkaaseen ja asettele simpukat suolapedille.
  5. Valmista sitten kastike. Pilko leipäpala pieneksi muruksi ja silppua persilja. Kuori ja murskaa valkosipuli.
  6. Kaada simpukoiden liemi kulhoon ja sekoita liemen joukkoon juustoraaste, silputtu persilja, leivänmurut ja murskattu valkosipulinkynsi, sekä pehmennyt voi.
  7. Rouhi myllystä sekaan ripaus suolaa ja pippuria.
  8. Jaa täyte simpukoiden päälle ja paista 225 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
  9. Tarjoile heti