Helppous yllättää
Samettinen sosekeitto ja siikaa leipälautalla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g perunaa peruna
(jauhoinen lajike)
300 g g fenkolia fenkoli
100 g g selleriä selleri
(juuriselleriä)
2 - 3 salottisipulia salottisipuli
1 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
7 dl dl kasvislientä kasvisliemi
(kasvisliemikuutiosta)
200 g g ranskankermaa ranskankerma
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl valkopippuria valkopippuri

Siikatartar

100 g g siikaa siika
(graavisiikaa (tai graavilohta))
4 viipaletta viipale saaristolaisleipää saaristolaisleipä
1 dl dl mätiä mäti
(kirjolohenmätiä)

Tilliöljy

1,5 dl dl tilliä tilli
0,5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
0,5 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
0,5 tl tl suolaa suola

Samettinen sosekeitto ja siikaa leipälautalla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(13)

Valmistus

  1. Kuori ja paloittele perunat. Huuhtele fenkoli, halkaise ja viipaloi se.
  2. Kuori ja paloittele myös selleri ja sipulit.
  3. Kuumenna voi kattilassa. Kumoa kasvikset joukkoon ja kääntele pari minuuttia.
  4. Lisää neste ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet, noin 15 minuuttia.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä.
  6. Sekoita joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri. Kuumenna ja lisää tarvittaessa nestettä.
  7. Tarkista maku.
  8. Tee tartar. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
  9. Tee niistä kauniit keot pyöreiksi leikattujen leipäviipaleiden päälle.
  10. Valmista mausteöljy. Silppua tilli karkeasti. Mittaa öljy, tilli, sitruunan kuoriraaste ja suola kapeaan kulhoon.
  11. Surauta sauvasekoittajalla tasaiseksi kastikkeeksi.
  12. Annostele keitto tarjoiluastioihin.
  13. Nosta jokaiseen siikatartarleipä ja pirskottele pintaan tilliöljypisaroita.
  14. Koristele mädillä ja tuoreella tillillä.