
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | |
2 dl dl | sokeria sokeri |
Täyte
0,5 l l | jäätelöä
jäätelö (haluamassasi maussa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMarenki jäätelötäytteellä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
- Aseta tähtipäinen tylla pursotinpussiin. Lusikoi marenkivaahto pussiin. Pursota vaahdosta 10 ympyrän muotoista kiekkoa (noin Ø 6 cm) leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kuivata marenkeja 75-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa tasalämmöllä 1,5 tunnin ajan. Katkaise virta uunista ja anna kuivua vielä jälkilämmöllä noin puoli tuntia.
- Tee jäätelöstä viisi palloa ja paina pallot littanoiksi esimerkiksi juomalasin pohjalla. Nosta sitten litistetty jäätelöpallo marengin päälle suoralle pinnalle ja paina toinen marenki päälle. Täytä näin kaikki sandwichit ja vie ne pakastimeen kovettumaan 1-2 tunniksi.
Vinkki! Voit täyttää marengit haluamallasi jäätelöllä. Keltaisen täytteen saat Gelatelli mango-melonijäätelöstä!