Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Joulubrita

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(5)
Kesto
Vaikeusaste
5 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 60 min.

Helppo ja herkullinen marenkikakku hurmaa taivaallisella maullaan.

  1. Vaahdota pohjan pehmeä rasva ja sokeri.
  2. Lisää keltuaiset rivakasti vatkaten.
  3. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle kahdeksi (Ø 20 cm) kiekoksi.
  5. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi.
  6. Lisää mukaan sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
  7. Levitä kuohkea marenki puhtaalla nuolijalla pohjan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  8. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaansa.
  9. Anna pohjien jäähtyä paistopaperillaan.
  10. Sekoita täytteen rahkaan sokerit ja hillo.
  11. Nostele mukaan vaahdoksi vatkattu kerma.
  12. Irrota pohjat lastalla paperista. Nosta pohja tarjoiluvadille.
  13. Levitä päälle täyte ja nosta toinen pohja päälle.
  14. Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjolle tuontia.