Helppous yllättää
Marinoidut päärynät, vaahdotettu mascarpone ja keksimuru

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

4 kpl kpl päärynää päärynä
1 dl dl mehutiivistettä mehutiiviste
(esim. Solevita mustaherukkamehutiiviste)
1,5 dl dl punaviiniä punaviini
(tai 1,5 dl mustaherukkamehua tiivisteestä)
0,5 dl dl sokeria sokeri
250 g g mascarponea mascarpone
5 rkl rkl tomusokeria tomusokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
3 kpl kpl keksejä keksi
(esim. Deluxe Cantuccini tai muu makea)
vadelmia vadelma
(koristeluun)

Marinoidut päärynät, vaahdotettu mascarpone ja keksimuru

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(8)

Valmistus

  1. Leikkaa päärynöiden pohjasta puoli senttiä pois, niin että ne pysyvät pystyssä. Kuori päärynät, mutta jätä kanta paikoilleen, jos se on vielä tallella hedelmässä.
  2. Mittaa mustaherukkamehutiiviste, viini ja sokeri kasariin, kiehauta ja alenna lämpöä niin etät liemi porisee hiljaa. Laske päärynät varovasti liemeen. Keitä päärynöitä 15-20 minuuttia aina välillä pyöräyttäen niitä liemessä, jotta ne imevät itseensä tasaisesti maustelientä. Päärynät ovat valmiita, kun niihin pistetty teräväkärkinen veitsi tai hammastikku uppoaa hedelmän läpi.
  3. Nosta kasari liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Nosta jäähtyneet päärynät varovasti kasarista säilytysrasiaan ja kaada mausteliemi päälle. Peitä ja jäähdytä kylmiksi jääkaapissa.
  4. Ennen tarjoilua vatkaa mascarpone vaahdoksi ja mausta se sokereilla. Murskaa keksit karkeaksi muruksi. Puolita päärynät ja asettele ne jälkiruokalautasille. Lusikoi tai pursota päälle mascarponevaahtoa ja viimeistele ripottelemalla päälle keksinmuruja ja tomuttamalla ripauksella tomusokeria. Koristele esim. vadelmilla.

Voit keittää päärynät valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää niitä jääkaapissa rasiassa keitinliemessään.