Helppous yllättää
Tanskalaistyylinen savunieriä-munakokkelivoileipä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 - 300 g g nieriää nieriä
(Deluxe savustettu nieriä puhdistettuna)
4 - 8 viipaletta viipale saaristolaisleipää saaristolaisleipä
2 kananmunaa kananmuna
1 ruukkua ruukku salaattia salaatti
(lehtisalaattia)
3 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
1 prk prk tuorejuustoa tuorejuusto
(makuna yrtit)
3 - 4 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl vettä vesi
suolaa suola
valkopippuria valkopippuri

Koristeluun

1 nippua nippu tilliä tilli

Tanskalaistyylinen savunieriä-munakokkelivoileipä

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(1)

Valmistus

  1. Voitele leivät tuorejuustolla. Asettele pestyt salaatit leiville. Asettele sen jälkeen ruodottomat ja nahattomat nieriät tasaisesti leiville.
  2. Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja sekoita kylmä voi joukkoon siten, että lopputuloksena on tasainen "voiemulsio".
  3. Riko kananmunat toiseen kattilaan kerman joukkoon. Kypsennä samalla sekoittaen, kunnes lopputulos on täyteläinen, mutta ei liian kuiva. Mausta ruohosipulilla (½ ruokalusikallinen). Nostele munakokkeli kalalle ja kaada "voiemulsio" leiville. Koristele jäljelle jääneellä ruohosipulilla ja esimerkiksi tuoreella tillillä.
  4. Voit lisätä makua myös ruskistamalla vielä hieman voita pannulla ja kaatamalla sen leiville.

Vinkki: Voit etukäteen hieman paahtaa tummaa leipää vaikka pannulla, jotta sen maku tulee paremmin esille. Voit myös maustaa munakokkelia vaikkapa pekonilla tai yrteillä.