Helppous yllättää
Marokkolaiset suolasitruunat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

6 kpl kpl sitruunaa sitruuna
(n. 650 g)
0,5 dl dl merisuolaa merisuola
6 - 7 dl dl vettä vesi

Marokkolaiset suolasitruunat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(0)

Valmistus

1. Pese sitruunat hyvin juuresharjalla. Lohko neljä sitruunaa neljään osaan ja purista kahdesta mehu.

2. Lado lohkot tiiviisti puhtaaseen purkkiin (vetoisuus noin ¾ l) ja ripottele suolaa sitruunoiden väleihin.

3. Lisää purkkiin sitruunan mehu ja keitettyä, jäähdytettyä vettä niin paljon, että sitruunat peittyvät.

4. Sulje purkki ja anna tekeytyä pimeässä huoneenlämmössä noin kuukauden. Ravistele purkkia välillä.

5. Pilko suolaisenkirpeitä sitruunoita eksoottisiin pataruokiin tai salaatteihin. Säilytä avattu purkki jääkaapissa.

Vinkki: Käytä marokkolaisia suolasitruunoita pilkottuna ruoanlaitossa oliivien tapaan. Jos hedelmät tuntuvat liian suolaisilta, huuhtele ne vedellä ennen käyttöä.