
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
6 kpl kpl | sitruunaa
sitruuna (n. 650 g) | |
0,5 dl dl | merisuolaa merisuola | |
6 - 7 dl dl | vettä vesi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMarokkolaiset suolasitruunat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Pese sitruunat hyvin juuresharjalla. Lohko neljä sitruunaa neljään osaan ja purista kahdesta mehu.
2. Lado lohkot tiiviisti puhtaaseen purkkiin (vetoisuus noin ¾ l) ja ripottele suolaa sitruunoiden väleihin.
3. Lisää purkkiin sitruunan mehu ja keitettyä, jäähdytettyä vettä niin paljon, että sitruunat peittyvät.
4. Sulje purkki ja anna tekeytyä pimeässä huoneenlämmössä noin kuukauden. Ravistele purkkia välillä.
5. Pilko suolaisenkirpeitä sitruunoita eksoottisiin pataruokiin tai salaatteihin. Säilytä avattu purkki jääkaapissa.
Vinkki: Käytä marokkolaisia suolasitruunoita pilkottuna ruoanlaitossa oliivien tapaan. Jos hedelmät tuntuvat liian suolaisilta, huuhtele ne vedellä ennen käyttöä.