Valmistus
- Kuumenna loraus oliiviöljyä pannussa. Hienonna sipuli, valkosipuli ja leikkaa turskan selkäfileet kuutioiksi.
- Pehmennä sipulit pannulla niitä kuitenkaan ruskistamatta. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää pannuun anjovisfileet sekä turskan selkäfileet. Anna paistua hetken ja lisää lopuksi joukkoon ranskankerma.
- Anna muhentua matalalla lämmöllä minuutin verran. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Nosta sivuun jäähtymään.
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu kasarissa ja liota vedestä puristellut liivatelehdet sitruunamehun sekaan.
- Soseuta hieman jäähtynyt kalapaistos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää liivatemehu soseutuneen kalapateen joukkoon ja sekoita vielä tasaiseksi. Annostele valmis kalapatee lasipurkkeihin ja nosta jääkaappiin hyytymään.
- Anna pateen hyytyä lasipurkeissa jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
- Tarjoile osana leikkelelautasta tuoreen leivän, makkaroiden ja juustojen kera.
Pateen tulee antaa hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia ennen tarjoilua.