
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 pkt pkt | turskafileitä turskafilee | |
0,5 prk prk | anjovisfileitä anjovisfilee | |
2 | valkosipulia valkosipuli | |
1 | sipulia sipuli | |
2 dl dl | ranskankermaa ranskankerma | |
oliiviöljyä oliiviöljy | ||
mustapippuria mustapippuria | ||
0,5 | sitruunamehua sitruunamehu | |
2 | liivatelehteä liivatelehti | |
1 | ruohosipulia ruohosipulia |
Helppo ja herkullinen kalapatee
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:20
min
(0)
Valmistus
Pateen tulee antaa hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia ennen tarjoilua.
- Kuumenna loraus oliiviöljyä pannussa. Hienonna sipuli, valkosipuli ja leikkaa turskan selkäfileet kuutioiksi.
- Pehmennä sipulit pannulla niitä kuitenkaan ruskistamatta. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää pannuun anjovisfileet sekä turskan selkäfileet. Anna paistua hetken ja lisää lopuksi joukkoon ranskankerma.
- Anna muhentua matalalla lämmöllä minuutin verran. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Nosta sivuun jäähtymään.
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu kasarissa ja liota vedestä puristellut liivatelehdet sitruunamehun sekaan.
- Soseuta hieman jäähtynyt kalapaistos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää liivatemehu soseutuneen kalapateen joukkoon ja sekoita vielä tasaiseksi. Annostele valmis kalapatee lasipurkkeihin ja nosta jääkaappiin hyytymään.
- Anna pateen hyytyä lasipurkeissa jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
- Tarjoile osana leikkelelautasta tuoreen leivän, makkaroiden ja juustojen kera.