Helppo ja herkullinen kalapatee

Helppo ja herkullinen kalapatee

VaikeusasteKeskitaso
Valmistus20 min

Valmistus

    Pateen tulee antaa hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia ennen tarjoilua.

  1. Kuumenna loraus oliiviöljyä pannussa. Hienonna sipuli, valkosipuli ja leikkaa turskan selkäfileet kuutioiksi.
  2. Pehmennä sipulit pannulla niitä kuitenkaan ruskistamatta. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää pannuun anjovisfileet sekä turskan selkäfileet. Anna paistua hetken ja lisää lopuksi joukkoon ranskankerma.
  3. Anna muhentua matalalla lämmöllä minuutin verran. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Nosta sivuun jäähtymään.
  4. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu kasarissa ja liota vedestä puristellut liivatelehdet sitruunamehun sekaan.
  5. Soseuta hieman jäähtynyt kalapaistos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää liivatemehu soseutuneen kalapateen joukkoon ja sekoita vielä tasaiseksi. Annostele valmis kalapatee lasipurkkeihin ja nosta jääkaappiin hyytymään.
  6. Anna pateen hyytyä lasipurkeissa jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
  7. Tarjoile osana leikkelelautasta tuoreen leivän, makkaroiden ja juustojen kera.

Sopivat reseptit