Uunissa paahdettu rosolli

Uunissa paahdettu rosolli

VaikeusasteHelppo
Valmistus1 h 30 min

Valmistus

  1. Pese ja pilko juurekset ja kuullota ne pannulla.
  2. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset paitsi omena.
  3. Laita seos uunivuokaan ja lisää sekaan suolaa, pippuria, valkosipulia ja halutessasi maustettua oliiviöljyä.
  4. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes juurekset ovat hieman pehmenneet.
  5. Pilko viimeisenä omena ja lisää se rosollin sekaan.
  6. Kypsennä rosollia vielä 20 - 25 minuuttia. Lopuksi lisää hunajaa, suolaa ja pippuria ja sekoita.
  7. Vatkaa kuohukerma ja sekoita siihen väriksi hieman punajuuren lientä. Tarkista maku ja tarjoile vaahto rosollin kanssa.
  8. Vinkki: Halutessasi voit lisätä joukkoon suolakurkkua ja suolakurkun lientä, kun olet ottanut rosollin pois uunista.

Sopivat reseptit