
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
8 | salottisipulia salottisipuli | ||
6 | punajuuria punajuuri | ||
4 | porkkanaa porkkana | ||
4 | sipulia sipuli | ||
4 | omenaa omena | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
4 - 5 rkl rkl | hunajaa
hunaja (kukkaishunaja) | ||
extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy | |||
rosmariinia
rosmariini (tuoretta rosmariinia) | |||
timjamia
timjami (tuoretta timjamia) | |||
suolaa suola | |||
mustapippuria mustapippuri |
Viimeistelyyn
2 dl dl | kuohukermaa
kuohukerma (lisäksi punajuurien lientä väriä antamaan) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaUunissa paahdettu rosolli
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pese ja pilko juurekset ja kuullota ne pannulla.
- Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset paitsi omena.
- Laita seos uunivuokaan ja lisää sekaan suolaa, pippuria, valkosipulia ja halutessasi maustettua oliiviöljyä.
- Paahda 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes juurekset ovat hieman pehmenneet.
- Pilko viimeisenä omena ja lisää se rosollin sekaan.
- Kypsennä rosollia vielä 20 - 25 minuuttia. Lopuksi lisää hunajaa, suolaa ja pippuria ja sekoita.
- Vatkaa kuohukerma ja sekoita siihen väriksi hieman punajuuren lientä. Tarkista maku ja tarjoile vaahto rosollin kanssa.
Vinkki: Halutessasi voit lisätä joukkoon suolakurkkua ja suolakurkun lientä, kun olet ottanut rosollin pois uunista.