Valmistus
- Pese ja pilko juurekset ja kuullota ne pannulla.
- Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset paitsi omena.
- Laita seos uunivuokaan ja lisää sekaan suolaa, pippuria, valkosipulia ja halutessasi maustettua oliiviöljyä.
- Paahda 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes juurekset ovat hieman pehmenneet.
- Pilko viimeisenä omena ja lisää se rosollin sekaan.
- Kypsennä rosollia vielä 20 - 25 minuuttia. Lopuksi lisää hunajaa, suolaa ja pippuria ja sekoita.
- Vatkaa kuohukerma ja sekoita siihen väriksi hieman punajuuren lientä. Tarkista maku ja tarjoile vaahto rosollin kanssa.
Vinkki: Halutessasi voit lisätä joukkoon suolakurkkua ja suolakurkun lientä, kun olet ottanut rosollin pois uunista.