
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
100 - 150 g g | mätiä
mäti (esim. kylmäsavustettua kirjolohen mätiä) | ||
1 | sipulia sipuli | ||
1 - 2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
0,5 dl dl | korppujauhoja korppujauho | ||
125 g g | kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti | ||
0,5 dl dl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
0,5 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaMätikastike kreikkalaiseen tapaan
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Sulata mäti jääkaapissa.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Sekoita kulhossa sipulisilppu, korppujauhot, jogurtti, sitruunamehu ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valutettu mäti ja sekoita tasaiseksi.
4. Anna kastikkeen tekeytyä vartti ja tarkista maku. Tarjoa lohiperhosten kera.
Vinkki: Kreikkalainen taramosalata-mätikastike tehdään perinteisesti kuivatusta, suolatusta turskan mädistä, mutta se onnistuu mainiosti muistakin mädeistä. Mätilevite maistuu myös alkupalana rapean leivän kera.