Helppous yllättää
Mätikastike kreikkalaiseen tapaan

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

100 - 150 g g mätiä mäti
(esim. kylmäsavustettua kirjolohen mätiä)
1 sipulia sipuli
1 - 2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,5 dl dl korppujauhoja korppujauho
125 g g kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
0,5 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Mätikastike kreikkalaiseen tapaan

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(1)

Valmistus


1. Sulata mäti jääkaapissa.

2. Kuori ja hienonna sipulit.

3. Sekoita kulhossa sipulisilppu, korppujauhot, jogurtti, sitruunamehu ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valutettu mäti ja sekoita tasaiseksi.

4. Anna kastikkeen tekeytyä vartti ja tarkista maku. Tarjoa lohiperhosten kera.


Vinkki: Kreikkalainen taramosalata-mätikastike tehdään perinteisesti kuivatusta, suolatusta turskan mädistä, mutta se onnistuu mainiosti muistakin mädeistä. Mätilevite maistuu myös alkupalana rapean leivän kera.