Helppous yllättää
Kinkkupannari

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

100 g g pekonia pekoni
(suikaleina)
0,5 purjoa purjo
(valkoinen osa)
1 lorausta loraus rypsiöljyä rypsiöljy
(paistamiseen)
2 kpl kpl kananmunaa kananmuna
3 dl dl maitoa maito
2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 dl dl Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
(raastettuna)
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 rs rs kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
1 prk prk smetanaa smetana
1 ripausta ripaus ruohosipulia ruohosipuli
0,5 pkt pkt kinkkua kinkku
(esim. Schwarzwaldin kinkkua)

Kinkkupannari

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(1)

Valmistus

  1. Hienonna purjo. Laita pekonisuikaleet kylmälle pannulle ja käännä liesi keskikuumalle. Kun pekoneista alkaa sulamaan rasvaa ja ne ruskistuvat hieman, lisää hienonnettu purjo.
  2. Kuullota kunnes purjo on pehmeää, lisää tarvittaessa loraus rypsiöljyä. Kumoa lautaselle jäähtymään.
  3. Valmista taikina. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ohuena norona koko ajan vatkaten, siivilöi sitten vehnäjauhot sekaan ja sekoita sileäksi.
  4. Lisää Grana Padano -raaste ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kaada pannariseos valurautapannuun tai voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan. Ripottele päälle purjo-pekoniseos ja asettele päällimmäisiksi kirsikkatomaatit varsineen.
  6. Paahda 200-asteisessa uunissa kunnes pannari on keskeltä hyytynyt.
  7. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se smetanaan.
  8. Viimeistele pannari kinkkuruusukkeilla ja maustetulla smetanalla. Tarjoa lämpimänä.

Vinkki: Kuullota pekoni ja purjo valurautapannussa, niin voit käyttää samaa pannua pannarin uunissa paistamiseen ja näyttävään tarjoiluun!