Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2,5 dl dl | piimää piimä | |
1 dl dl | ruisjauhoja ruisjauho | |
2 tl tl | kuivahiivaa kuivahiiva | |
3 rkl rkl | siirappia siirappi | |
1,5 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | fenkolia
fenkoli (kuivamauste) | |
0,5 tl tl | mausteneilikkaa
mausteneilikka (jauhettua) | |
2 dl dl | sämpyläjauhoja sämpyläjauho | |
2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 dl dl | marmeladia
marmeladi (esim. Jouluaitta luumumarmeladia) | |
100 g g | juustoa
juusto (Oolannin kermajuustoa) | |
1 dl dl | pähkinäsekoitusta pähkinäsekoitus |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSetsuurikierre
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuumenna piimä haaleaksi. Sekoita ruisjauhoihin kuivahiiva ja vatkaa jauhot piimään.
- Peitä kulho ja anna seoksen päästä kuplimisen vauhtiin.
- Lisää mukaan siirappi, suola sekä mausteet.
- Vatkaa mukaan sämpyläjauhot.
- Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy.
- Anna kohota.
- Kauli taikina jauhoisella alustalla levyksi (35 x 40 cm).
- Levitä päälle ensin luumuhillo, sitten juustoraaste ja rouhitut pähkinät.
- Kiedo levy rullaksi kääretortun tapaan ja nipistä saumakohta umpeen.
- Halkaise rulla veitsellä pituussuuntaan kahtia ja kietaise tangot toistensa ympäri.
- Nosta leivonnainen pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.
- Paista kierrettä 200 asteessa noin 25 minuuttia.