Helppous yllättää
Setsuurikierre

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2,5 dl dl piimää piimä
1 dl dl ruisjauhoja ruisjauho
2 tl tl kuivahiivaa kuivahiiva
3 rkl rkl siirappia siirappi
1,5 tl tl suolaa suola
1 tl tl fenkolia fenkoli
(kuivamauste)
0,5 tl tl mausteneilikkaa mausteneilikka
(jauhettua)
2 dl dl sämpyläjauhoja sämpyläjauho
2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2 dl dl marmeladia marmeladi
(esim. Jouluaitta luumumarmeladia)
100 g g juustoa juusto
(Oolannin kermajuustoa)
1 dl dl pähkinäsekoitusta pähkinäsekoitus

Setsuurikierre

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(7)

Valmistus

  1. Kuumenna piimä haaleaksi. Sekoita ruisjauhoihin kuivahiiva ja vatkaa jauhot piimään.
  2. Peitä kulho ja anna seoksen päästä kuplimisen vauhtiin.
  3. Lisää mukaan siirappi, suola sekä mausteet.
  4. Vatkaa mukaan sämpyläjauhot.
  5. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy.
  6. Anna kohota.
  7. Kauli taikina jauhoisella alustalla levyksi (35 x 40 cm).
  8. Levitä päälle ensin luumuhillo, sitten juustoraaste ja rouhitut pähkinät.
  9. Kiedo levy rullaksi kääretortun tapaan ja nipistä saumakohta umpeen.
  10. Halkaise rulla veitsellä pituussuuntaan kahtia ja kietaise tangot toistensa ympäri.
  11. Nosta leivonnainen pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.
  12. Paista kierrettä 200 asteessa noin 25 minuuttia.