
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2,5 dl dl | piimää piimä | ||
1 dl dl | ruisjauhoja ruisjauho | ||
2 tl tl | kuivahiivaa kuivahiiva | ||
3 rkl rkl | siirappia siirappi | ||
1,5 tl tl | suolaa suolaa | ||
1 tl tl | fenkolia fenkoli | ||
kuivamauste | |||
0,5 tl tl | mausteneilikkaa mausteneilikka | ||
jauhettua | |||
2 dl dl | sämpyläjauhoja sämpyläjauho | ||
2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
2 dl dl | marmeladia marmeladi | ||
esim. Jouluaitta luumumarmeladia | |||
100 g g | juustoa juusto | ||
Oolannin kermajuustoa | |||
1 dl dl | pähkinäsekoitusta pähkinäsekoitus |
Setsuurikierre
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:30
h
(2)
Valmistus
- Kuumenna piimä haaleaksi. Sekoita ruisjauhoihin kuivahiiva ja vatkaa jauhot piimään.
- Peitä kulho ja anna seoksen päästä kuplimisen vauhtiin.
- Lisää mukaan siirappi, suola sekä mausteet.
- Vatkaa mukaan sämpyläjauhot.
- Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy.
- Anna kohota.
- Kauli taikina jauhoisella alustalla levyksi (35 x 40 cm).
- Levitä päälle ensin luumuhillo, sitten juustoraaste ja rouhitut pähkinät.
- Kiedo levy rullaksi kääretortun tapaan ja nipistä saumakohta umpeen.
- Halkaise rulla veitsellä pituussuuntaan kahtia ja kietaise tangot toistensa ympäri.
- Nosta leivonnainen pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.
- Paista kierrettä 200 asteessa noin 25 minuuttia.