Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Mansikkainen kieputuskakku

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
(6)
Kesto
Vaikeusaste
6 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 40 min.
Lisätietoja:

Varaa aikaa 1 vrk tekeytymiseen.

1. Riko munat vatkauskulhoon. Vatkaa munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ravistellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (noin 30 x 40 cm) ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.

3. Kumoa pohja puhtaalle pyyhkeelle ja irrota paperi. Levitä pohjalle ensin reilu puolet hillosta. Anna jäähtyä.

4. Sekoita rahkaan sokerit, limetin kuori ja vaahdoksi vatkattu kerma. Levitä rahkatäytteestä reilu puolet hillon päälle.

5. Leikkaa pohjalevy pituussuunnassa noin 6 sentin levyisiksi viipaleiksi, eli saat 6 viipaletta. Kääri ensimmäinen viipale napakaksi rullaksi ja nosta tarjoiluvadin keskelle pystyyn. Kietaise seuraavat viipaleet sen ympärille, aina saumakohdasta jatkaen. Näin kakku laajenee. Painele viipaleet aina tiiviisti. Kiedo kakku kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa yön ajan.

6. Levitä kakun pinnalle loput marmeladista.

7. Vaahdota vaniljakastike, yhdistä se loppuun täytteeseen ja kuorruta kakku.

8. Koristele komeus mansikoilla ja limettiviipaleilla sekä halutessasi yrtinoksilla.

VINKKI

  • Tähän tapaan voit tehdä vaikka kuinka suuren kakun. Voit myös koota kerroksia päällekkäin esimerkiksi hääkakuksi.
  • Yhdestä pohjasta riittää noin kymmenelle. Tee pohjia ja kerro täytemäärää vierasmääräsi mukaan.