
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Täyte:
300 -400 g g | riisiä riisi | ||
2 -3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 kpl kpl | sitruunaa sitruuna | ||
sitruunan mehu ja kuori | |||
suolaa suolaa | |||
mustapippuria mustapippuria | |||
kanelia kaneli | |||
maustepippuria maustepippuri | |||
ruohosipulia ruohosipulia | |||
tuoretta ruohosipulia | |||
chiliä chili | |||
tuoretta chiliä | |||
1 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
3 -4 rkl rkl | voita voi |
20 lehteä lehti | kaalia kaali | |
grillausalustaa grillausalusta |
Viimeistelyyn:
korianteria korianteri | |||
tuoretta korianteria | |||
sitruunamehua sitruunamehu |
Warak Malfwoof - kaalikääryleet Lähi-idän tapaan
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:45
min
(1)
Valmistus
Kaalilehtien valmistelu
- Valmista ensin kaalinlehdet. Keitä kaalinlehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 4-5 minuutin ajan. Kaalien keittyessä voit aloittaa täytteen valmistelun.
- Kun kaalinlehdet ovat valmiita, nostele ne yksitellen talouspaperin päälle valumaan.
Täyte ja kaalikääryleiden teko
- Keitä riisi ohjeen mukaan. Kun riisi on kypsää, sekoita joukkoon suola, mustapippuri, kaneli, chili, sekä maustepippuri.Purista joukkoon sitruunan mehu ja raasta mukaan myös sitruunan kuorta. Lisää joukkoon myös hienonnettu ruohosipuli sekä korianteri. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan
- Levitä keitetyt ja ylimääräisestä vedestä kuivatut kaalinlehdet työlaudalle ja annostele täyte tasaisesti kaikkiin kaalinlehtiin. Kääri kaalinlehdistä pieniä kaalikääryleitä.
- Asettele kaalikääryleet grillin alumiinivuokaan. Sulata voi ja kuori sekä murskaa valkosipulinkynnet. Kaada kääryleiden päälle oliiviöljy, sulatettu voi ja murskattu valkosipuli.
- Grillaa alumiinivuoassa grillissä tai grillivastuksella uunissa (175 asteessa), kunnes kaalin pinta on kauniin kullanruskea.
- Voitele valmiit kääryleet vielä vuokaan valuneella makuliemellä. Koristele valmiit Warak Malfoof- kaalikääryleet tuoreella korianterisilpulla ja viimeistele sitruunanmehulla.