
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Voitaikina
150 g g | voita voi | |
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,75 dl dl | vettä vesi |
Täyte
1 dl dl | puuroriisiä puuroriisi | |
4 dl dl | vettä vesi | |
merisuolaa merisuola | ||
1 | kananmunaa kananmuna | |
450 g g | graavilohta graavilohi | |
1 | purjoa purjo | |
voita voi | ||
tilliä tilli | ||
valkopippuria valkopippuri |
Venäläinen lohipiirakka
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:00
h
(13)
Valmistus
Täytteiden valmistelu:
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Keitä ja jäähdytä kananmunat. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
- Suikaloi purjo ja hauduta voissa pehmeäksi. Kuori keitetyt kananmunat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
- Hienonna valkuaiset veitsellä ja puserra keltuaiset siivilän läpi.
Piirakan kokoaminen:
- Valmista taikina. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Siirrä toinen levy uunipellille leivinpaperille.
- Levitä täyte toisen taikinalevyn keskiosaan kerroksittain: ensin riisiä, sitten lohta, purjoa, tilliä, keltuaista ja valkuaista.
- Kauli kansilevy (toinen puoli taikinasta) hieman pohjaa suuremmaksi ja nosta se täytteen päälle. Painele reunat hyvin yhteen ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
- Voitele reunat kananmunalla ja taita ylöspäin kaksin kerroin. Varmista että saumat pitävät. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen haarukalla reikiä.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.