Helppous yllättää
Lohipiirakka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Voitaikina

150 g g voita voi
(tai leivontamargariinia)
3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,75 dl dl vettä vesi

Täyte

1 dl dl puuroriisiä puuroriisi
4 dl dl vettä vesi
1,5 tl tl merisuolaa merisuola
4 kananmunaa kananmuna
450 g g graavilohta graavilohi
(tai kylmäsavulohta)
1 purjoa purjo
100 g g voita voi
1 nippua nippu tilliä tilli
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri

Lohipiirakka

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(20)

Valmistus

Täytteiden valmistelu:

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Keitä ja jäähdytä kananmunat. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
  2. Suikaloi purjo ja hauduta voissa pehmeäksi. Kuori keitetyt kananmunat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
  3. Hienonna valkuaiset veitsellä ja puserra keltuaiset siivilän läpi.

Piirakan kokoaminen:

  1. Valmista taikina. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Siirrä toinen levy uunipellille leivinpaperille.
  2. Levitä täyte toisen taikinalevyn keskiosaan kerroksittain: ensin riisiä, sitten lohta, purjoa, tilliä, keltuaista ja valkuaista.
  3. Kauli kansilevy (toinen puoli taikinasta) hieman pohjaa suuremmaksi ja nosta se täytteen päälle. Painele reunat hyvin yhteen ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
  4. Voitele reunat kananmunalla ja taita ylöspäin kaksin kerroin. Varmista että saumat pitävät. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen haarukalla reikiä.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.