Helppous yllättää
Vegekoftapyörykät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt Vemondo vegejauhista Vemondo vegejauhis
2,5 rkl rkl perunajauhoja perunajauho
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,75 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma
0,5 tl tl kanelia kaneli
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
0,25 tl tl juustokuminaa juustokumina
rypsiöljyä rypsiöljy
(paistamiseen)
700 g g paprikaa paprika
(minipaprikoita)

Minttu-fetajogurttikastike

200 g g fetajuustoa fetajuusto
2 dl dl turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti
0,5 dl dl minttua minttu
(tuoretta, hienonnettuna)
1,5 rkl rkl hunajaa hunaja
1 ripausta ripaus suolaa suola

Vegekoftapyörykät

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(18)

Valmistus

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

2. Yhdistä vegejauhis ja perunajauhot kulhossa.

3. Hienonna kuoritut valkosipulit. Lisää ne, suola, kardemumma, kaneli, mustapippuri ja jeera neilikka, kulhoon vegejauhiksen kanssa. Sekoita hyvin ja muotoile pieniksi pyöryköiksi leivinpaperille.

4. Poista pestyistä paprikoista sisukset. Pane ne leivinpaperin päälle uunipellille valutetun fetan kanssa. Nosta uuniin ja paista noin 30 minuuttia, kunnes sekä paprikat että feta ovat saaneet kaunista paistoväriä.

5. Kuumenna paprikoiden ja fetan kypsyessä suuri pinnoitettu paistinpannu ja kypsennä pyörykät keskilämmöllä pannulla öljyssä käännellen kypsiksi.

6. Nosta paahtuneet paprikat ja feta uunista. Voit halutessasi kuoria paprikat. Sulje kuumat paprikat vahvaan muovipussiin ja anna hikoilla noin 15 minuuttia. Poista kuoret jäähtyneistä paprikoista.

7. Valmista kastike. Yhdistä jogurtti, hienonnettu minttu ja hunaja. Kääntele sekaan jäähtynyt, murustettu feta.

8. Tarjoa minttu-fetajogurtti ja paprikat pyöryköiden kanssa. Voit tarjota lisäksi myös bulguria, pastaa tai riisiä.