Helppous yllättää
Vadelma-kookos kuppikakut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

Kuppikakut:

5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 dl dl kookoshiutaleita kookoshiutale
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl ruokasoodaa ruokasooda
1 kananmunaa kananmuna
1,25 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
2,5 dl dl maitoa maito
4 dl dl vadelmia vadelma

Kuorrute & koristeet

200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
100 g g voita voi
1 dl dl tomusokeria tomusokeri
1 limeä lime
(2 tl mehua ja kuori raastettuna)
1 dl dl kookoshiutaleita kookoshiutale
2 rkl rkl strösseleitä strösseli
100 g g vadelmia vadelma

Lisäksi tarvitset

8 - 16 kpl kpl muffinivuokia muffinivuoka

Vadelma-kookos kuppikakut

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:50 h
(13)

Valmistus

Huom: Kuppikakkujen tulee antaa jäähtyä noin tunnin verran ennen kuorrutteen ja koristeiden lisäämistä.

Ohjeesta tulee 16 pientä tai 8 isoa kuppikakkua.

Kuppikakut

  1. Laita uuni kuumenemaan 185 asteiseksi ja nosta kuorrutteeseen tuleva voi työtasolle pehmenemään ja odottamaan käyttöä.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää rapsiöljy. Vatkaa seos sileäksi ja lisää lopuksi maito ohuena norona joukkoon.
  4. Käännä kuivat ainekset nuolijalla maitoseokseen siten, että ainekset saavat juuri ja juuri sekoittua mutta taikinaa ei saa vatkata tai vaivata. Lisää lopuksi jäiset pakastevadelmat taikinaan kevyesti käännellen.
  5. Täytä muffinivuoat taikinalla lähes täyteen ja nosta kuppikakut uuniin.
  6. Paista kuppikakkuja uunin keskiosassa 30-35 minuuttia, tai kunnes kakut ovat kypsiä. Valmista kuppikakkujen kypsyessä kuorrute.
  7. Nosta kypsät kuppikakut ritilälle jäähtymään noin tunniksi ja koristele ne vasta kun ne ovat täysin huoneenlämpöisiä.

Kuorrute ja koristeet

  1. Levitä kookoshiutaleet syvälle pienelle lautaselle. Raasta kookoshiutaleiden päälle limen kuorta ja sekoita.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi pehmeäksi ja lisää sen joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja limen mehu. Sekoita kunnes seos on sileää.
  3. Kun kuppikakut ovat jäähtyneet, voitele kuppikakkujen pinta paksulla kerroksella tuorejuustolevitettä. Pyörittele kuppikakut sen jälkeen kookoshiutale-limenkuorisilpussa ja viimeistele ne strösseleillä sekä halutessasi tuoreilla vadelmilla.