
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | perunaa peruna | ||
100 g g | voita voi | ||
2 dl dl | kevytmaitoa kevytmaito | ||
4 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1 nippua nippu | timjamia timjami | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
3 | kananmunaa kananmuna | ||
2 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen |
Gratinointiin
200 g g | Gouda-juustoa Gouda-juusto | ||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
2 rkl rkl | sinappia sinappi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaUunignocchit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom: varaa taikinan tekeytymiseen aikaa yön yli.
Tarjoilua edeltävänä päivänä:
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Muussaa ne siivilän tai perunaprässin läpi. Kuutioi voi ja sekoita soseeseen.
- Kuumenna maito noin 60-asteiseksi. Sekoita lämmin maito, jauhot ja mausteet perunaseokseen sekä lopuksi munat. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään yön yli.
Tarjoilupäivänä:
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kiehauta isossa laakeassa kattilassa vesi ja mausta suolalla. Muotoile taikinasta pallukoita ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä useassa erässä lähes kypsiksi, eli kunnes ne nousevat pintaan.
- Valuta pallerot ja siirrä ne uunivuokaan, ripottele päälle raastettua goudajuustoa ja gratinoi uunin ylätasolla 10-15 min kunnes väri on kauniin kullanruskea.
Vinkki: Voit virittää mukaan myös pikkukastikkeen kiehauttamalla kokoon 2-3 dl kermaa ja lisäämällä siihen 2 rklsinappia. Sekoita kastike ja kaada se gnocchien päälle ja lisää vasta sen jälkeen juustoraaste ja gratinoi.