Helppous yllättää
Turskaa, pestorisottoa ja paahdettuja tomaatteja

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pesto

1 nippua nippu basilikaa basilika
100 g g pinjansiemeniä pinjansiemen
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
oliiviöljyä oliiviöljy
100 g g Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
1 ripausta ripaus suolaa suola
4 kpl kpl turskafileitä turskafilee
(Isokari turskan seläke)
400 g g risottoriisiä risottoriisi
2 dl dl valkoviiniä valkoviini
kasvislientä kasvisliemi
(kuumennettua Kania kasvislientä eli vettä ja Kania kasvisliemikuutio)
kasvislientä kasvisliemi
voita voi
suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 terttua terttu kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
(pieniä terttutomaatteja)
oliiviöljyä oliiviöljy
balsamietikkaa balsamietikka
suolaa suola
sokeria sokeri

Turskaa, pestorisottoa ja paahdettuja tomaatteja

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(2)

Valmistus

  1. Valmista ensin pesto. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Pilko sitten valkosipuli ja raasta Grana Padano -juusto. Survo basilika, pinjansiemenet, valkosipuli, juusto ja loraus öljyä sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Voit käyttää myös tehosekoitinta. Lisää seokseen tarvittaessa öljyä ja mausta suolalla.
  2. Valmista sitten risotto, mutta laita samalla myös tomaatit paahtumaan ja paista turska ennen kuin risotto on kokonaan valmis. Ohjeet tomaateille ja turskalle löydät alempaa.
  3. Kuullota risottoriisiä öljyssä pannulla ja ota kuuma kasvisliemi valmiiksi lähelle, esimerkiksi toiselle liedelle. Kun riisi on hieman läpikuultavaa lisää valkoviini ja sekoita. Kun viini on haihtunut, lisäile kasvislientä kauhallinen kerrallaan niin kauan, että riisi kypsyy, mutta siihen jää vielä pieni purutuntuma. Sekoita risoton keittelyn loppupuolella pesto riisin joukkoon ja viimeistele risotto nokareella voita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Asettele tomaatit uunivuokaan tai uunipellille. Lorauta tomaattien päälle oliiviöljyä ja pirskota balsamicoa sekaan. Mausta suolalla ja lisää myös ripaus sokeria tomaattien pintaan. Paahda 200-asteisessa uunissa vartti tai kunnes tomaatit näyttävät valmiilta.
  5. Paista turskafileet voissa pannulla. Mausta turska suolalla ja pippurilla. Kokoa lautaselle keko risottoa, asettele päällimmäiseksi turskafilee ja lisää pari tomaattia risoton kylkeen. Voit ripotella lautaselle vielä pinjansiemeniä tai lorauttaa hieman oliiviöljyä annoksen päälle.