
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pesto
1 nippua nippu | basilikaa basilika | |
100 g g | pinjansiemeniä pinjansiemen | |
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
oliiviöljyä oliiviöljy | ||
100 g g | Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
4 kpl kpl | turskafileitä
turskafilee (Isokari turskan seläke) | |
400 g g | risottoriisiä risottoriisi | |
2 dl dl | valkoviiniä valkoviini | |
kasvislientä
kasvisliemi (kuumennettua Kania kasvislientä eli vettä ja Kania kasvisliemikuutio) | ||
kasvislientä kasvisliemi | ||
voita voi | ||
suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
1 terttua terttu | kirsikkatomaatteja
kirsikkatomaatti (pieniä terttutomaatteja) | |
oliiviöljyä oliiviöljy | ||
balsamietikkaa balsamietikka | ||
suolaa suola | ||
sokeria sokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTurskaa, pestorisottoa ja paahdettuja tomaatteja
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista ensin pesto. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Pilko sitten valkosipuli ja raasta Grana Padano -juusto. Survo basilika, pinjansiemenet, valkosipuli, juusto ja loraus öljyä sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Voit käyttää myös tehosekoitinta. Lisää seokseen tarvittaessa öljyä ja mausta suolalla.
- Valmista sitten risotto, mutta laita samalla myös tomaatit paahtumaan ja paista turska ennen kuin risotto on kokonaan valmis. Ohjeet tomaateille ja turskalle löydät alempaa.
- Kuullota risottoriisiä öljyssä pannulla ja ota kuuma kasvisliemi valmiiksi lähelle, esimerkiksi toiselle liedelle. Kun riisi on hieman läpikuultavaa lisää valkoviini ja sekoita. Kun viini on haihtunut, lisäile kasvislientä kauhallinen kerrallaan niin kauan, että riisi kypsyy, mutta siihen jää vielä pieni purutuntuma. Sekoita risoton keittelyn loppupuolella pesto riisin joukkoon ja viimeistele risotto nokareella voita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Asettele tomaatit uunivuokaan tai uunipellille. Lorauta tomaattien päälle oliiviöljyä ja pirskota balsamicoa sekaan. Mausta suolalla ja lisää myös ripaus sokeria tomaattien pintaan. Paahda 200-asteisessa uunissa vartti tai kunnes tomaatit näyttävät valmiilta.
- Paista turskafileet voissa pannulla. Mausta turska suolalla ja pippurilla. Kokoa lautaselle keko risottoa, asettele päällimmäiseksi turskafilee ja lisää pari tomaattia risoton kylkeen. Voit ripotella lautaselle vielä pinjansiemeniä tai lorauttaa hieman oliiviöljyä annoksen päälle.