Helppous yllättää
Tomaattinen turskapata

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 pkt pkt turskafileitä turskafilee
(Isokari turskan selkäfileetä (nahaton, ruodoton))
300 g g perunaa peruna
(kiinteä lajike)
250 g g fenkolia fenkoli
1 sipulia sipuli
2 - 3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
2 laakerinlehteä laakerinlehti
3 tomaattia tomaatti
1,5 dl dl valkoviiniä valkoviini
(tai kalalientä)
2,25 tl tl suolaa suola
1 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
0,5 tl tl chilijauhetta chilijauhe
500 g g paseerattua tomaattia paseerattu tomaatti
150 g g katkarapuja katkarapu
0,5 dl dl lehtipersiljaa lehtipersilja

Tomaattinen turskapata

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(3)

Valmistus

  1. Leikkaa turskafileet reilun kokoisiksi kuutioiksi. Ripottele kalapaloille suolaa ja jätä maustumaan.
  2. Kuori perunat ja viipaloi ne sekä fenkoli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi.
  3. Kaada öljy kattilaan (vetoisuus 3 l), lisää joukkoon laakerinlehdet ja kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen. Älä ruskista.
  4. Viipaloi tomaatit. Sekoita viinin joukkoon suola, paprikajauhe ja chili. Annostele chiliä oman makusi mukaan tai nosta chilikastike pöytämausteeksi.
  5. Lado tomaatit kuullotettujen kasvisten päälle kerrokseksi. Levitä sitten kalat ja jäiset ravut.
  6. Kaada mukaan paseerattu tomaatti ja mausteliemi. Ripottele päälle persilja. Älä sekoita. Kun liemi pulpahtaa, sulje kansi.
  7. Anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia kantta avaamatta. Näin valmistettuna kala pysyy hienosti koossa.