Valmistus
- Leikkaa turskafileet reilun kokoisiksi kuutioiksi. Ripottele kalapaloille suolaa ja jätä maustumaan.
- Kuori perunat ja viipaloi ne sekä fenkoli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi.
- Kaada öljy kattilaan (vetoisuus 3 l), lisää joukkoon laakerinlehdet ja kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen. Älä ruskista.
- Viipaloi tomaatit. Sekoita viinin joukkoon suola, paprikajauhe ja chili. Annostele chiliä oman makusi mukaan tai nosta chilikastike pöytämausteeksi.
- Lado tomaatit kuullotettujen kasvisten päälle kerrokseksi. Levitä sitten kalat ja jäiset ravut.
- Kaada mukaan paseerattu tomaatti ja mausteliemi. Ripottele päälle persilja. Älä sekoita. Kun liemi pulpahtaa, sulje kansi.
- Anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia kantta avaamatta. Näin valmistettuna kala pysyy hienosti koossa.