
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 pkt pkt | turskafileitä
turskafilee (Isokari turskan selkäfileetä (nahaton, ruodoton)) | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
300 g g | perunaa
peruna (kiinteä lajike) | |
250 g g | fenkolia fenkoli | |
1 | sipulia sipuli | |
2 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
0,5 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
3 | tomaattia tomaatti | |
1,5 dl dl | valkoviiniä
valkoviini (tai kalalientä) | |
1,75 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | |
0,5 tl tl | chilijauhetta chilijauhe | |
500 g g | paseerattua tomaattia paseerattu tomaatti | |
150 g g | katkarapuja katkarapu | |
0,5 dl dl | lehtipersiljaa lehtipersilja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTomaattinen turskapata
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa turskafileet reilun kokoisiksi kuutioiksi. Ripottele kalapaloille suolaa ja jätä maustumaan.
- Kuori perunat ja viipaloi ne sekä fenkoli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi.
- Kaada öljy kattilaan (vetoisuus 3 l), lisää joukkoon laakerinlehdet ja kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen. Älä ruskista.
- Viipaloi tomaatit. Sekoita viinin joukkoon suola, paprikajauhe ja chili. Annostele chiliä oman makusi mukaan tai nosta chilikastike pöytämausteeksi.
- Lado tomaatit kuullotettujen kasvisten päälle kerrokseksi. Levitä sitten kalat ja jäiset ravut.
- Kaada mukaan paseerattu tomaatti ja mausteliemi. Ripottele päälle persilja. Älä sekoita. Kun liemi pulpahtaa, sulje kansi.
- Anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia kantta avaamatta. Näin valmistettuna kala pysyy hienosti koossa.