Helppous yllättää
Tofu-ananascurry

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g tofua tofu
1 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,25 ananasta ananas
(n. 300 g)
3 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
(tai kookosöljyä)
1 rkl rkl curryjauhetta curryjauhe
1 prk prk Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka
(2,5 dl)
1 dl dl vettä vesi
1 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 rkl rkl limemehua limemehu
1 chiliä chili
(ohuina siivuina)
3 rkl rkl korianteria korianteri
(tuoretta)

Tarjoiluun

basmatiriisiä basmatiriisi

Tofu-ananascurry

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(17)

Valmistus

  1. Ota tofu pois pakkauksesta ja kääri se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin. Laita noin 15 minuutiksi painon alle. Näin tofusta poistuu liiat nesteet ja se paistuu rapeaksi. Leikkaa tofu kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ananas ja leikkaa paloiksi.
  3. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista tofukuutioita, kunnes ne ovat rapeita. Siirrä pois pannulta.
  4. Lisää loppu öljy ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja curryjauhe, paista vielä pari minuuttia.
  5. Lisää kaurakerma, vesi, tofukuutiot ja ananaspalat pannulle. Anna kuumentua kiehuvaksi ja keitä kastiketta kasaan noin 5-10 minuuttia.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla ja limen mehulla. Viimeistele tuoreella chilillä ja korianterilla.
  7. Tarjoile lisukkeeksi keitettyä basmatiriisiä.