Täytetty porsaan ulkofileerulla

Täytetty porsaan ulkofileerulla

VaikeusasteHelppo
Valmistus2 h 0 min

Valmistus

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Leikkaa filee terävällä veitsellä parin sentin paksuiseksi levyksi. Nuiji kevyesti tasaiseksi. Ripottele suolaa ja mustapippurirouhetta molemmille puolille.
  3. Sekoita luumuchutney ja voi keskenään ja levitä seos lihalevylle, asettele kinkkuviipaleet päälle ja ripottele lopuksi viikunat ja timjamisilppu.
  4. Kääri napakaksi rullaksi ja sido paketiksi paistinarulla.
  5. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista rullan pinta kauttaaltaan. Siirrä käärö korkealaitaiseen uunivuokaan.
  6. Sivele lihan pinta soijakastikkeella notkistetulla sinapilla.
  7. Kuorilanttu ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Pese omenat ja lohko siten, että siemenet leikkautuvat pois.
  8. Kuori ja suikaloi sipulit. Lisää lantut, omenat ja sipulit rusinoiden kanssa vuokaan. Kaada joukkoon siideri.
  9. Kypsennä fileerullaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele lihan pintaa välillä siideriliemellä.
  10. Nosta kypsä rulla leikkuulaudalle ja anna vetäytyä folion alla vartin verran.
  11. Siivilöi vuokaan kertynyt neste (noin 4 dl) pikkukattilaan, kuumenna ja tarkista maku.
  12. Lisää tarvittaessa soijakastiketta tai muita mausteita ja halutessasi tilkka kermaa. Jos pidät paksummasta kastikkeesta, suurusta se.
  13. Poista paistinaru ja leikkaa rulla ohuiksi viipaleiksi.
  14. Tarjoa lantut-omenahöystö lisäkkeenä erillisestä kulhosta.

Sopivat reseptit