Valmistus
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen ruoanvalmistusta.
- Leikkaa filee terävällä veitsellä parin sentin paksuiseksi levyksi. Nuiji kevyesti tasaiseksi. Ripottele suolaa ja mustapippurirouhetta molemmille puolille.
- Sekoita luumuchutney ja voi keskenään ja levitä seos lihalevylle, asettele kinkkuviipaleet päälle ja ripottele lopuksi viikunat ja timjamisilppu.
- Kääri napakaksi rullaksi ja sido paketiksi paistinarulla.
- Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista rullan pinta kauttaaltaan. Siirrä käärö korkealaitaiseen uunivuokaan.
- Sivele lihan pinta soijakastikkeella notkistetulla sinapilla.
- Kuorilanttu ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Pese omenat ja lohko siten, että siemenet leikkautuvat pois.
- Kuori ja suikaloi sipulit. Lisää lantut, omenat ja sipulit rusinoiden kanssa vuokaan. Kaada joukkoon siideri.
- Kypsennä fileerullaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele lihan pintaa välillä siideriliemellä.
- Nosta kypsä rulla leikkuulaudalle ja anna vetäytyä folion alla vartin verran.
- Siivilöi vuokaan kertynyt neste (noin 4 dl) pikkukattilaan, kuumenna ja tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa soijakastiketta tai muita mausteita ja halutessasi tilkka kermaa. Jos pidät paksummasta kastikkeesta, suurusta se.
- Poista paistinaru ja leikkaa rulla ohuiksi viipaleiksi.
- Tarjoa lantut-omenahöystö lisäkkeenä erillisestä kulhosta.