Tattiperunagratiini

Tattiperunagratiini

VaikeusasteHelppo
Valmistus1 h 15 min

Valmistus

  1. Sulata/liota tatit yön yli jääkaapissa kelmulla peitetyssä kulhossa. Puristele tateista ylimääräinen neste kulhoon ja siirrä tattineste sivuun odottamaan myöhempää käyttöä. Viipaloi tatit.
  2. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuesti. Voitele uunivuoka. Lado perunaviipaleet ja tatit kerroksittain uunivuokaan.
  3. Yhdistä tattineste, 4 dl kuohukermaa, suola ja konjakki kattilaan ja keitä niitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Kaada sitten kuuma kermaliemi perunoiden päälle. Lisää tarvittaessa kermaa purkista, kunnes kermaseoksen pinta saavuttaa ylimmän perunakerroksen.
  4. Nosta vuoka uuniin ja paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
  5. Hieman ennen gratiinin pois ottoa, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen grilliasetukselle. Ripottele juustoraaste perunagratiinin pinnalle ja paahda kuumassa uunissa vielä 5 minuuttia tai kunnes juusto on ruskistunut kauniiksi pinnaksi.
  6. Vinkki: Tattiperunagratiini sopii kinkun ja punaisen liharuoan lisukkeeksi, mutta sen voi nauttia myös sellaisenaan. Ruokaan saa juhlavan lisäsäväyksen, kun sen valmistaa jokaiselle ruokailijalle omaan keraamiseen pikkuvuokaansa!

Sopivat reseptit