
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.
Ainesosat
300 g g | tatteja
tatti (tai muita mieleisiäsi metsäsieniä esikäsiteltynä (kuivattu tai pakaste)) | ||
1 kg kg | perunaa peruna | ||
6 dl dl | kermaa kerma | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola | ||
1 lorausta loraus | konjakkia konjakki | ||
1,5 dl dl | Emmental-juustoa
Emmental-juusto (raastettuna) |
Vuuan voiteluun
1 nokaretta nokare | voita voi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaTattiperunagratiini
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sulata/liota tatit yön yli jääkaapissa kelmulla peitetyssä kulhossa. Puristele tateista ylimääräinen neste kulhoon ja siirrä tattineste sivuun odottamaan myöhempää käyttöä. Viipaloi tatit.
- Kuori perunat ja viipaloi ne ohuesti. Voitele uunivuoka. Lado perunaviipaleet ja tatit kerroksittain uunivuokaan.
- Yhdistä tattineste, 4 dl kuohukermaa, suola ja konjakki kattilaan ja keitä niitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Kaada sitten kuuma kermaliemi perunoiden päälle. Lisää tarvittaessa kermaa purkista, kunnes kermaseoksen pinta saavuttaa ylimmän perunakerroksen.
- Nosta vuoka uuniin ja paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
- Hieman ennen gratiinin pois ottoa, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen grilliasetukselle. Ripottele juustoraaste perunagratiinin pinnalle ja paahda kuumassa uunissa vielä 5 minuuttia tai kunnes juusto on ruskistunut kauniiksi pinnaksi.
Vinkki: Tattiperunagratiini sopii kinkun ja punaisen liharuoan lisukkeeksi, mutta sen voi nauttia myös sellaisenaan. Ruokaan saa juhlavan lisäsäväyksen, kun sen valmistaa jokaiselle ruokailijalle omaan keraamiseen pikkuvuokaansa!