Helppous yllättää
Tattiperunagratiini

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

300 g g tatteja tatti
(tai muita mieleisiäsi metsäsieniä esikäsiteltynä (kuivattu tai pakaste))
1 kg kg perunaa peruna
6 dl dl kermaa kerma
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 lorausta loraus konjakkia konjakki
1,5 dl dl Emmental-juustoa Emmental-juusto
(raastettuna)

Vuuan voiteluun

1 nokaretta nokare voita voi

Tattiperunagratiini

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(0)

Valmistus

  1. Sulata/liota tatit yön yli jääkaapissa kelmulla peitetyssä kulhossa. Puristele tateista ylimääräinen neste kulhoon ja siirrä tattineste sivuun odottamaan myöhempää käyttöä. Viipaloi tatit.
  2. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuesti. Voitele uunivuoka. Lado perunaviipaleet ja tatit kerroksittain uunivuokaan.
  3. Yhdistä tattineste, 4 dl kuohukermaa, suola ja konjakki kattilaan ja keitä niitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Kaada sitten kuuma kermaliemi perunoiden päälle. Lisää tarvittaessa kermaa purkista, kunnes kermaseoksen pinta saavuttaa ylimmän perunakerroksen.
  4. Nosta vuoka uuniin ja paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
  5. Hieman ennen gratiinin pois ottoa, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen grilliasetukselle. Ripottele juustoraaste perunagratiinin pinnalle ja paahda kuumassa uunissa vielä 5 minuuttia tai kunnes juusto on ruskistunut kauniiksi pinnaksi.

Vinkki: Tattiperunagratiini sopii kinkun ja punaisen liharuoan lisukkeeksi, mutta sen voi nauttia myös sellaisenaan. Ruokaan saa juhlavan lisäsäväyksen, kun sen valmistaa jokaiselle ruokailijalle omaan keraamiseen pikkuvuokaansa!