
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 | bataattia bataatti | ||
á 400 g* | |||
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
* |
Täyte
1 | sipulia sipuli | ||
* | |||
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
* | |||
200 g g | paprikaa paprika | ||
* | |||
400 g g | jauhelihaa jauheliha | ||
Kanamestari maustamaton kalkkunan jauhelihaa 6 %* | |||
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
* | |||
1 dl dl | ketsuppia ketsuppi | ||
1 tl tl | suolaa suolaa | ||
1 tl tl | mustapippuria mustapippuria | ||
* | |||
0,5 ruukkua ruukku | basilikaa basilika | ||
4 | bataattia bataatti | ||
sisukset | |||
100 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | ||
Milbona Cream Cheese Light -tuorejuustoa tai 2 dl Pohjolan Meijeri Kevyt & Paksu 4 % -ruokakermaa * |
Pinnalle
100 g g | juustoa juusto | ||
Pohjolan Juustola Kotimainen Tunturi 15 % |
Täytetyt bataatit
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:30
h
(3)
Valmistus
- Halkaise bataatit pitkittäin. Sivele leikkauspinta öljyllä. Kypsennä puolikkaita 200 asteessa 40-50 minuuttia eli kunnes malto on kypsää. Kun bataatit ovat kypsyneet 15 minuuttia, ala valmistella täytettä. Hienonna sipulit ja kuutioi paprika.
- Ruskista jauhelihaa öljyssä muutama minuutti. Lisää pilkotut kasvikset, tuorejuusto tai ruokakerma, ketsuppi, mausteet ja hienonnettu basilika. Kypsennä pari minuuttia, kunnes täyte on muhennosmaista.
- Koverra kypsien bataatinpuolikkaiden sisustaa lusikalla ja nosta sitä lihaseoksen joukkoon. Pilko kypsää bataattia pannulla esimerkiksi puuhaarukalla ja sekoita täyteainekset. Jaa täyte bataattikuoriin ja ripottele pinnalle raastettua juustoa. Ruskista 225 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
*-merkintä tarkoittaa että tuotteella on Sydänmerkki
Yhteistyössä Sydänliitto