
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohjalle
250 g g | kirsikoita kirsikka | |
75 g g | voita voi | |
1 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri |
Taikina
75 g g | voita voi | |
1,5 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri | |
2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,75 dl dl | kaakaojauhetta kaakaojauhe | |
0,5 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
2 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | |
100 g g | tummaa suklaata tumma suklaa | |
0,5 dl dl | täysmaitoa täysmaito | |
1 rkl rkl | rommia rommi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSuklainen keikauskakku kirsikoilla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Voitele kakkuvuoan reunat voilla.
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri lusikalla pienessä kulhossa, kunnes saat tasaisen massan. Levitä voi-sokerimassa tasaisesti voidellun kakkuvuoan pohjalle.
- Pese kirsikat, leikkaa ne puoliksi ja poista kivet.
- Asettele kirsikanpuolikkaat tasaisesti voi-sokerimassan päälle.
- Valmista taikina. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä.
- Vatkaa voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella kulhossa tasaiseksi ja lisää kananmunankeltuaiset yksitellen.
- Sekoita vehnäjauhot toisessa kulhossa leivinjauheen ja suolan kanssa tasaiseksi.Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sekoita.
- Lisää jauhoseos ja maito voi-sokerimassaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja rommi.
- Sekoita tasaiseksi massaksi isolla lusikalla ja kaada taikina kirsikoiden päälle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä noin 20 minuuttia ennen kuin keikautat kakun lautasen avulla ympäri.
- Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.