Helppous yllättää
Suklainen keikauskakku kirsikoilla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohjalle

250 g g kirsikoita kirsikka
75 g g voita voi
1 dl dl fariinisokeria fariinisokeri

Taikina

75 g g voita voi
1,5 dl dl fariinisokeria fariinisokeri
2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,75 dl dl kaakaojauhetta kaakaojauhe
0,5 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
0,5 tl tl suolaa suola
2 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
100 g g tummaa suklaata tumma suklaa
0,5 dl dl täysmaitoa täysmaito
1 rkl rkl rommia rommi

Suklainen keikauskakku kirsikoilla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(1)

Valmistus

  1. Voitele kakkuvuoan reunat voilla.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri lusikalla pienessä kulhossa, kunnes saat tasaisen massan. Levitä voi-sokerimassa tasaisesti voidellun kakkuvuoan pohjalle.
  3. Pese kirsikat, leikkaa ne puoliksi ja poista kivet.
  4. Asettele kirsikanpuolikkaat tasaisesti voi-sokerimassan päälle.
  5. Valmista taikina. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä.
  6. Vatkaa voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella kulhossa tasaiseksi ja lisää kananmunankeltuaiset yksitellen.
  7. Sekoita vehnäjauhot toisessa kulhossa leivinjauheen ja suolan kanssa tasaiseksi.Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sekoita.
  8. Lisää jauhoseos ja maito voi-sokerimassaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja rommi.
  9. Sekoita tasaiseksi massaksi isolla lusikalla ja kaada taikina kirsikoiden päälle.
  10. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
  11. Anna kakun jäähtyä noin 20 minuuttia ennen kuin keikautat kakun lautasen avulla ympäri.
  12. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.