Helppous yllättää
Spektin superpyttis

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

600 g g uutta perunaa uusi peruna
1 pkt pkt porsaan pihvejä porsaan pihvi
(Grillimaisterin possun fileepihvejä, appelsiini-chili 380 g)
1 sipulia sipuli
1 dl dl majoneesia majoneesi
1 valkosipulia valkosipuli
3 kpl kpl raakamakkaraa raakamakkara
(Grillimaisteri-chimichurri-raakamakkaroita )
10 kpl kpl paprikaa paprika
(pimientos de padron -paprikoita tai keltaisia ja punaisia minipaprikoita )
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
paprikajauhetta paprikajauhe
1 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
suolaa suola
4 kananmunaa kananmuna
(paistettuna)
lehtipersiljaa lehtipersilja
chiliä chili
(punainen)

Spektin superpyttis

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(10)

Valmistus

1. Pese ja keitä perunat suolatussa vedessä. Anna jäähtyä ja kuutioi sitten 3 cm:n paloiksi. Kuutioi myös possu samankokoiseksi ja hienonna sipuli. Mausta majoneesi valkosipulilla.  

2. Puolita minipaprikat pituussuunnassa ja poista siemenet sekä kanta. Ota mahdollisimman iso pannu tai muurinpohjapannu ja purista raakamakkarat kuorestaan kylmään pannuun parin sentin nokareina. Asettele paprikat kuoripuoli alaspäin pannuun makkaroiden kanssa. Lämmitä pannua kuumaksi pyöritellen välillä makkaroita. Anna paprikoiden paahtua kuoripuolellaan, kunnes kuoriin tulee kauniisti ruskistunut pinta.  

3. Kun paprikat ovat paahtuneet toiselta puolelta, sekoita paistosta ja paistele vielä hetken. Nosta sitten paprikat ja makkarat pannusta lastalla ja jätä mahdollinen rasva pannuun.  

4. Lisää pannuun oliiviöljyä ja laita sipulit sekä possu öljyyn kuullottumaan. Paistele muutaman minuutin ja lisää sitten perunat. Lisää pannuun tarvittaessa oliiviöljyä. Anna perunoiden ja lihojen ruskistua, eli älä sekoita koko ajan, vaan kääntele vain minuutin välein, jotta perunoihin ja possuun tulee hyvä ja rapea pinta.  

5. Ripottele pannulle paprikajauhe ja etikka, lisää makkarat ja paprikat sekä sekoita kunnes paprikat ja makkarat lämpenevät. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.  

6. Tarjoa paistettujen kananmunien kera ja viimeistele hienonnetulla persiljalla ja chilillä.