Helppous yllättää
Sitruunaiset lohimedaljongit, sinappista perunamuusia ja mummun kurkkuja

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

700 - 800 g g lohta lohi
(Isokari lohifilee)
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
4 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 tl tl oreganoa oregano
1 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy

Sinappinen perunamuusi

600 g g perunaa peruna
(jauhoisia perunoita, esim. puikula)
vettä vesi
1 dl dl kevytmaitoa kevytmaito
(Pohjolan Meijeri kevytmaitoa kuumennettuna)
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 - 2 tl tl sinappia sinappi
2 rkl rkl voita voi

Mummon kurkut

kurkkua kurkku
(puolikas kurkku)
2 - 3 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
(valkoista balsamietikkaa)
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus sokeria sokeri

Sitruunaiset lohimedaljongit, sinappista perunamuusia ja mummun kurkkuja

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(0)

Valmistus

Gluteeniton, munaton

  1. Leikkaa lohifilee neljään yhtä suureen palaan. Leikkaa sitten paloihin keskelle syvä viilto niin, että nahka säilyy kuitenkin ehjänä.
  2. Taita nahkapuolet yhteen ja näin saat lohesta medaljongit.
  3. Mausta ne molemmin puolin suolalla, mustapippurilla, sitruunamehulla ja oreganolla. Jätä maustumaan hetkeksi.
  4. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja lisää tilkka kuumaa maitoa.
  5. Vatkaa muusi pehmeäksi ja tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää maitoa sen verran, että muusista tulee sopivan paksuista.
  6. Mausta valmis muusi suolalla, sinapilla ja voilla.
  7. Viipaloi kurkku ja sekoita viipaleiden joukkoon etikka, ripaukset suolaa ja sokeria sekä hienonnettu tilli. Anna tekeytyä hetki.
  8. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy. Paista lohimedaljongit kypsiksi.
  9. Tarjoile muusin ja mummon kurkkujen kera.