
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1 rkl rkl | appelsiinin kuorta
appelsiinin kuori (raastettuna) | |
0,5 dl dl | appelsiinimehua appelsiinimehu | |
0,5 tl tl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Lisäksi
0,5 l l | mansikoita mansikka | |
1 rkl rkl | voita voi | |
1 oksaa oksa | rosmariinia rosmariini | |
0,5 dl dl | hunajaa hunaja | |
3 rkl rkl | sitruslikööriä sitruslikööri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSitrusposset ja rosmariinimansikat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom: varaa noin 1 vrk hyytymiseen.
- Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Keitäkoko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
- Lisää kattilaan sitrusmehut ja kuumenna seos sekoittaen vielä kiehumapisteeseen. Ota kattila levyltä ja mausta seos vaniljasokerilla. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Kaada seos annosmaljoihin tai pieniin säilykepurkkeihin, peitä kelmulla tai kannella ja laita jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
- Lohko peratut mansikat. Laita paistinpannulle nokare voita ja rosmariininoksa,anna niiden makuuntua miedolla lämmöllä.
- Lisää hunaja, kuumenna kuplivaksi ja mausta seos halutessasi sitrusliköörillä. Kumoa mukaan mansikat, kääntele muutama minuutti ja tarjoile possettien päällä.
Vinkki: Somat pienet säilykepurkit saavat uuden viran kannellisina jälkiruoka-astioina.