Helppous yllättää
Sitrusposset ja rosmariinimansikat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1,5 dl dl sokeria sokeri
1 rkl rkl appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
(raastettuna)
0,5 dl dl appelsiinimehua appelsiinimehu
0,5 tl tl sitruunamehua sitruunamehu
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri

Lisäksi

0,5 l l mansikoita mansikka
1 rkl rkl voita voi
1 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
0,5 dl dl hunajaa hunaja
3 rkl rkl sitruslikööriä sitruslikööri

Sitrusposset ja rosmariinimansikat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(1)

Valmistus

Huom: varaa noin 1 vrk hyytymiseen.

  1. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Keitäkoko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
  2. Lisää kattilaan sitrusmehut ja kuumenna seos sekoittaen vielä kiehumapisteeseen. Ota kattila levyltä ja mausta seos vaniljasokerilla. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Kaada seos annosmaljoihin tai pieniin säilykepurkkeihin, peitä kelmulla tai kannella ja laita jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
  4. Lohko peratut mansikat. Laita paistinpannulle nokare voita ja rosmariininoksa,anna niiden makuuntua miedolla lämmöllä.
  5. Lisää hunaja, kuumenna kuplivaksi ja mausta seos halutessasi sitrusliköörillä. Kumoa mukaan mansikat, kääntele muutama minuutti ja tarjoile possettien päällä.

Vinkki: Somat pienet säilykepurkit saavat uuden viran kannellisina jälkiruoka-astioina.

Avainsanat

Jälkiruoat